İstanbul, İzmir ve Ankara'da Baraj Doluluk Oranları 2021

Aralık ve Ocak ayının son derece sıcak ve kurak geçmesi nedeni ile pek çok şehrimizde barajların doluluk oranları büyük bir hızla düşmüştü.
İstanbul, İzmir ve Ankara'da Baraj Doluluk Oranları 2021

Aralık ve Ocak ayının son derece sıcak ve kurak geçmesi nedeni ile pek çok şehrimizde barajların doluluk oranları büyük bir hızla düşmüştü. Özellikle de Ankara ve İstanbul'da baraj doluluk oranları dip seviyeye ulaşmış ve planlı su kesintileri gündeme gelmişti.

Şubat ayında beklenen yağışların başlaması ile beraber barajların doluluk oranları da merak konusu oldu. Peki, Türkiye geneli barajların doluluk oranları ne civarda, baraj doluluk oranları yükseldi mi, kuraklık nedeni ile planlı su kesintileri olacak mı?

İstanbul, İzmir ve Ankara'da Baraj Doluluk Oranları 2021

ANKARA BARAJ DOLULUK ORANLARI 15 ŞUBAT 2021 PAZARTESİ

Ankara'da su ihtiyacını karşılamak üzere 11 adet baraj bulunuyor. Bunlar; Akyar Barajı, Çamlıdere Barajı, Çubuk 2 Barajı , Eğrekkaya Barajı, Kargalı Barajı, Kavşakkaya Barajı, Kesikköprü Baraj, Kurtboğazı Barajı, Peçenek Barajı, Türkşerefli Barajı ve Uludere Barajı olarak sıralanıyor.

Ankara'da barajların doluluk oranları ASKİ tarafından açıklanıyor. Açıklanan son rakamlara göre barajların doluluk seviyesi yüzde 8.97 olarak ilan edildi.

İstanbul, İzmir ve Ankara'da Baraj Doluluk Oranları 2021

İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI 15 ŞUBAT 2021 PAZARTESİ

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 9 barajı bulunuyor. Bunlar Istrancalar Barajı, Terkos Barajı, Sazlıdere Barajı, Alibeyköy Barajı, Büyükçekmece Barajı, Küçükçekmece Barajı, Elmalı Barajı, Ömerli Barajı ve Darlık Barajı olarak sıralanıyor.

İstanbul'da barajların doluluk oranları bilgisi İSKİ tarafından paylaşılıyor. Açıklanan son verilere göre doluluk seviyesi yüzde 47.20 olarak ilan edildi.

İstanbul, İzmir ve Ankara'da Baraj Doluluk Oranları 2021

İZMİR BARAJ DOLULUK ORANLARI 15 ŞUBAT 2021 PAZARTESİ

İzmir'de su ihtiyacı 6 baraj üzerinden karşılanıyor. Bu barajlar Tahtalı Barajı, Balçova Barajı, Gördes Barajı, Ürkmez Barajı, Güzelhisar Barajı ve Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı olarak sıralanıyor.

İzmir'de barajların doluluk oranları bilgisi İZSU tarafından paylaşılıyor. İZSU tarafından açıklanan son verilere göre barajların doluluk oranları yükselişini sürdürdü en yüksek seviye yüzde 86,59 ile Ürkmez Barajı ile elde edildi.

Açıklanan verilere göre Türkiye'de baraj doluluk oranları en düşük olan il Ankara oldu.

Emlak365.com