İstanbul'a 1987 Kışı Geliyor İddiası Panik Yaptırdı! Meteoroloji'den Son Dakika Açıklaması Geldi!

İstanbul için hava durumu tahminleri yapan bazı uzmanların 1987 kışına benzer bir kış mevsimi yaşanacağına dair açıklamalar yapmalarına Meteoroloji Genel Müdürlüğü kayıtsız kalmadı.
İstanbul'a 1987 Kışı Geliyor İddiası Panik Yaptırdı! Meteoroloji'den Son Dakika Açıklaması Geldi!

İstanbul için hava durumu tahminleri yapan bazı uzmanların 1987 kışına benzer bir kış mevsimi yaşanacağına dair açıklamalar yapmalarına Meteoroloji Genel Müdürlüğü kayıtsız kalmadı. Meteoroloji'den bir son dakika açıklaması yapılarak konuya açıklık getirildi.

Uzmanların İstanbul için hava durumu tahminlerinde 1987 kışına benzer bir kış mevsiminin etkili olacağı şeklinde açıklamalar yapınca Meteoroloji Genel Müdürlüğü kamuoyunu bilgilendirmek zorunda kaldı.



METEOROLOJİ AÇIKLAMA YAPTI



Medya aracılığı ile açıklama yapan uzmanlar çok sayıda insanın hayatını kaybettiği ve çok çetin geçen bir kış mevsimi olan 1987 kışının benzer şartlarının İstanbul için bu kış mevsiminde de görüleceğini iddia ettiler. O dönem zorlu kış şartları vatandaşları çok çaresiz bırakmıştı. 1987 kışını İstanbul'da yaşayan vatandaşların ve o günleri hatırlayanların telaş yapmaları üzerine Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklama yaptı.



TARİHİN EN SERT KIŞI İDDİASI!



Yağışların istenen seviyede olmaması nedeniyle çeşitli şehir efsaneleri kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Bu iddialara göre Balkanlar üzerinden bir soğuk hava kitlesi Türkiye'ye giriş yapacak ve tarihinin en sert kışlarından birisi başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde etkili olacak. Ancak meselenin doğrusu Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklaması ile ortaya çıktı.



SICAKLIKLAR ARTACAK!



Meteoroloji, İstanbul için 1987 kışına benzer bir mevsimin beklenilmediğini kesin bir dille açıkladı. 1 metrelik kar yağışları olacak iddiasının ise aksi belirtilerek hava sıcaklıklarının ilerleyen günlerde artacağı ve mevsim normallerinin üzerine çıkacağı bildirildi. Hava sıcaklıklarının İstanbul'da 14-15 dereceye kadar çıkacağı açıklandı. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü İstanbul'da yerel sağanak yağışların gerçekleşeceği ifade edildi. Önümüzdeki günlerde de Balkanlardan herhangi bir soğuk hava sistemi Türkiye'ye gelmeyecek.



Emlak365.com