İstanbul'da Beklenen Koronavirüs Önlemleri! 18 Yaş Altına Sokağa Çıkma Yasağı Geliyor

İstanbul'da koronavirüs vaka sayısının çok yüksek seviyelerde olması, kent genelinde ek yasakların gelmesine neden olabilir.
İstanbul'da Beklenen Koronavirüs Önlemleri! 18 Yaş Altına Sokağa Çıkma Yasağı Geliyor

İstanbul'da koronavirüs vaka sayısının çok yüksek seviyelerde olması, kent genelinde ek yasakların gelmesine neden olabilir. Bu noktada özel araç kullanımlarının tamamen yasaklanması, 18 yaş altına sokağa çıkma yasakları gibi durumlar haberimizde. İşte koronavirüs ile mücadele kapsamında İstanbul adına atılabilecek adımlar.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamasında koronavirüs ile mücadele kapsamında en fazla vakanın İstanbul'da olduğunu açıklamıştı.



İstanbul'da vaka sayısının çok olması ve virüsün yayılma imkanının daha kolay olması kentte ek yasaklar alınmasına neden olabilir. Bu kaspamda Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın konuya ilişkin yazısını sizlerle buluşturuyoruz.



18 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI



İstanbul için alınabilecek önlemlerin özel araç kullanımlarının tamamen yasaklanması var. Bu kapsamda ulaşım sadece toplu taşıma ile yapılacak. Sosyal mesafenin korunduğu şekillerde yapılacak olan ulaşım için otobüs seferleri de artırılacak Böylece her seferde az sayıda yolcunun olması sağlanacak.



Listenin ikinci sırasında ise 65 yaş üzerine uygulanan sokağa çıkma yasağının gençler için de uygulanması. Bu karar kapsamında 18 yaşından küçükler için de sokağa çıkma yasağı gelebilir. Ayrıca 65 olan üst yaş sınırınında 60'a indirilmesi bekleniyor.



100 Bin Seyahat Talebine İzin Verilmedi



Şehirlerarası yolculukların kısıtlanması ile birlikte seyahat izni ile yolculuk dönemi başladı. Sadece zorunlu durumlar için yapılan başvurular kabul edilirken İstanbul'dan yapılan 100 bin başvurunun reddedildiği açıklandı.



Emlak365.com