İstanbul'da Fatih Ve Esenyurt'ta Yabancıların İkamet İzinlerine Sınırlandırma Getirildi!

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İstanbul'un Esenyurt ve Fatih ilçelerinde yabancıların ikamet izin başvurularının kabul edilmeyeceğini açıkladı.
İstanbul'da Fatih Ve Esenyurt'ta Yabancıların İkamet İzinlerine Sınırlandırma Getirildi!

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İstanbul'un Esenyurt ve Fatih ilçelerinde yabancıların ikamet izin başvurularının kabul edilmeyeceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre yabancıların yatırım amaçlı kısa dönem ikamet izin talepleri ile öğrenci ikamet izin talepleri istisna kabul edilecek.

İstanbul'da Fatih veEsebyurt ilçelerinde yabancıların ikamet izin başvurularına sınırlama getirildiği açıklandı. Yabancıların yatırım amaçlı kısa süreli ikamet izin talepleri ile öğrenci ikamet izin talepleri bu kapsamda değerlendirilmeyecek.



GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DUYURDU!



Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada yabancıların ikamet izinlerine dair yeni karar açıklandı. İstanbul'da yalnızca Fatih ve Esenyurt ilçelerinde istisnalar hariç yabancılara ikamet izni verilmeyeceği duyuruldu.



FATİH VE ESENYURTTA YABANCILARA İKAMET İZNİNDE SINIRLAMA!



Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmeye göre Fatih ilçesinde yatırım amaçlı ikamet izni talep eden yabancılar ile ilçedeki üniversitelerde kayıtlı yabancı öğrencilerin öğrenci ikamet izni talepleri haricinde tüm yabancıların ikamet ikinci bir karara kadar kabul edilmeyecek.



Esenyurt ilçesinde ise yatırım amaçlı ve taşınmazın Esenyurt ilçesinde olması koşuluyla yabancı ikamet izinleri talebi ile ilçede bulunan üniversitelerde kayıtlı öğrencilerin çğrenci ikamet izni talepleri haricinde ikamet izni başvurusu alınmayacak.



Alınan bu kararın her iki ilçede de ikamet eden yabancıların sayısının oldukça yükselmesinden kaynakladığı şeklinde yorumlar yapılmaya başlandı.



Emlak365.com