İstanbul'da oy birliği ile suya dev zam kararı!

İstanbul’da suya yüksek oranlı zam yapıldığı açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeni su zammı kararı oy birliği ile alındı.
İstanbul'da oy birliği ile suya dev zam kararı!

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İSKİ’nin üçüncü olağanüstü genel kurulu yapıldı. Genel kurulun toplanma amaçlarından birisi olan suya zam teklifi hakkında görüşmeler yapıldı. İstanbul’da su zammı en son nisan ayında yapılmış o dönem su yüzde 29 oranında zamlanmıştı.

İSTANBUL'!DA SUYA ZAM KARARI!

Bugün yapılan görüşmelerde İSKİ tarafından su zammı teklifi gündeme alındı. İSKİ personel, elektrik ve doğalgaz giderlerinin artmasını gerekçe göstererek suya yüzde 99,8 oranında zam yapılmasını teklif etti. Bu su zammı teklifine göre konutlarda 0-15 metreküp arası için metreküp fiyatı 16,65 TL, 16-30 metreküp arası metreküp fiyatı 24,90 TL ve 31 metreküp üzeri için metreküp fiyatı 34,50 TL olacak şekilde öneri yapıldı.

İSKİ tarafından yapılan bu su zammı teklifine AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş itiraz ederek su zammına dair teklifin revize edilmesini talep etti. Bir değerlendirme yapan Faruk Gökkuş, “Suya yüzde 100 zam yapılması fahiş fiyatlamadır. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu teklif revize edilmelidir. Vatandaşa biz değil siz bile bu zammı açıklayamazsınız, anlatamazsınız.” dedi.

Görüşmelerde yapılan bu itiraz kabul gördü ve su zammı ile alakalı olarak İSKİ’nin teklifi revize edildi. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti grupları anlaşma sağlayarak su zammı ile alakalı olarak ortak bir teklifte bulundular. Bu teklife göre 1. kademe konutlar için suyun metreküpü 11,69 TL, 2. kademe konutlar için suyun metreküpü 17,56 TL olmasına karar verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde su zammı ile alakalı olarak tüm partilerin ortak kararı ve oy birliği ile yüzde 40,38 oranında zam yapılmasına dair karar alındı.