İstenmeyen Reklam SMS'lerinin e-Devlet'ten Kapatılması için Son Gün

E-Devlet üzerinden geçtiğimiz aylarda istenmeyen ticari ve elektronik iletiler için yeni bir hizmet eklenmişti.
İstenmeyen Reklam SMS'lerinin e-Devlet'ten Kapatılması için Son Gün

E-Devlet üzerinden geçtiğimiz aylarda istenmeyen ticari ve elektronik iletiler için yeni bir hizmet eklenmişti. Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan bu hizmet kapsamında vatandaşlar kendilerine ulaştırılmasını istemedikleri iletileri e-Devlet üzerinden kapatabiliyorlar.

BAŞVURULARIN TAMAMLANMASI İÇİN SON GÜN

E-Devlet üzerinden başlatılan Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi ile vatandaşlar tek bir ekran üzerinden tüm iletilere dair ayarlarını yönetebiliyorlar. Ekran üzerinde yer alan seçim butonları kapsamında istenmeyen tüm iletiler e-Devlet üzerinden kapatılmış olacak. Alınacak başvuruların ardından vatandaşlara engellenen iletiler gönderilemeyecek. Vatandaşlar bu işlemi e-Devlet dışında ayrıca İleti Yönetim Sisteminin resmi sitesinden de yapabilecekler. Vatandaşlar bu uygulama ile onaysız iletilerin kendilerine gönderilmeden engellenmesi ve istenmeyen mesaj trafiğinin azaltılması sağlayabiliyorlar.

E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL ENGELLENİR?

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi kapsamında kendilerine ileti, SMS gelmesini istemeyen vatandaşlar öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapacaklar. e-Devlet sistemine giriş yapmak için gerekli şifresi olmayanlar öncelikle şifre edinecekler. Şifre alım işlemleri PTT şubelerinden belli bir ücret karşılığında alınabilecek. PTT şubesinden alınan şifreler vatandaşların cep telefonlarına kısa mesaj olarak gönderilecek ve onaylanacak. E-devlet şifresi edinen ve daha önceden olan vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yapacaklar.

E-Devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar, daha sonra arama kısmına "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi" yazacaklar. Bu arama sonrasında karşılarına bu uygulamaya ait ekran çıkacak. Bu sekme üzerinden onay ve engelleme ekranına ulaşacak vatandaşlar istemedikleri iletileri engelleyecekler.

Vatandaşlar e-Devlet üzerinden kendilerine ileti gönderilmesini engellerler ise başta SMS olmak üzere bu tür bildirim almayacaklar. Ancak son başvuru tarihine kadar başvuruda bulunmayanlar için sisteme aktarılan veriler onaylı sayılacak. Vatandaşlar iletilere dair tercihlerini daha sonra değiştirme hakkına da sahipler.

Emlak365.com