İtalya'da 1 Euro'ya Ev Aldı, Mussomeli Kentinde 1 Euro Ödeyerek Aldığı Evin Tamir Masrafları İle Büyük Şok Yaşadı!

İtalya'da oturma izni almak isteyen kişiler son dönemde 1 euroya ev ilanlarını yakından takip etmeye devam ediyor. İtalya'da 1 Euro'ya ev başvuru formu dolduran kadın çıkarılan tadilat masrafları sonrası şok yaşadı. 1 Euro kaç lira, para, İtalya 1 Euro ev başvuruları sürüyor mu?
İtalya'da 1 Euro'ya Ev Aldı, Mussomeli Kentinde 1 Euro Ödeyerek Aldığı Evin Tamir Masrafları İle Büyük Şok Yaşadı!

İtalya 1 Euro ev ilanları ile büyük yankı uyandırmış, sadece 10 lira ödeyerek ev sahibi olmak fikri pek çok kişi heyecanlandırmıştı. Özellikle de Mussomeli gibi boşalan ve hayalet kasabaya dönen yerleşim yerleri için verilen ilanlar dikkat çekmiş, dünya basınında da yer bulması ile 1 euroya ev almak isteyen kişiler başvuru akınına başlamıştı.

İTALYA'DA 1 EURO'YA EV ALDI AMA TADİLAT GİDERLERİNİ HESABA KATMADI!

Hatırlanacağı üzere İtalya'da kırsaldan şehre göçün artması üzerine bazı sahil kasabaları hayalet şehre dönmüş, hızla boşalan ve azalan nüfusu canlandırmak amacı ile Mussomeli 1 Euro bedel karşılığında başvuru sahiplerine ev verileceğini duyurmuştu.

Süreçte Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkeden kişiler İtalya'da 1 Euro'ya başvuru formu doldurarak şanslarını denemiş, İtalya satılık ev ilanları yoğun ilgi görmüş, özellikle de İtalya'ya yerleşmek fikiri ile başvurular artmıştı. Bu başvurulardan biri de Amerika'da yaşayan Rubia Daniels tarafından yapıldı.

Hatta Daniels kendi başvurusunun onaylanmasının ardından 2 oğlu ve kızı için de ev almaki çin başvuruda bulundu. 2019 yılında İtalya'nın Sicilya bölgesine bağlı olan Mussomeli kentinde yapmış olduğu ev başvurusu onaylanan kadın satın aldığı ev hakkında işlemleri tamamlamak üzere Sicilya'ya uçtu. Evrak işlerini tamamlayan kadın evin tadilat işlemlerine başlarken çıkan fatura sonrasında küçük bir şok yaşadı. Evlerin tadilat giderleri için toplam 60 bin dolarlık fatura çıktığını dile getiren kadın 500 bin liralık bu harcamayı 3 senede yapmakla yükümlü tutuldu.