İzmir'de Başsavcılıktan Flaş Operasyon: CHP'den İstifa Eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy Gözaltına Alındı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı gündeme bomba gibi düşen bir karar ile aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da yer aldığı 29 kişiyi rüşvet, zimmet, görevi kötüye kullanma gibi çok sayıda suç iddiası ile göz altına aldı.
İzmir'de Başsavcılıktan Flaş  Operasyon: CHP'den İstifa Eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy Gözaltına Alındı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı gündeme bomba gibi düşen bir karar ile aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da yer aldığı 29 kişiyi rüşvet, zimmet, görevi kötüye kullanma gibi çok sayıda suç iddiası ile göz altına aldı. Aksoy bir süre önce sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama ile CHP'den istifa ettiğini duyurmuştu.

Bu sabah saatlerinde Menemen Belediye'sine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından flaş bir operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon kapsamında aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da yer aldığı 29 kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.



CHP TARAFINDAN DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLEN SERDAR AKSOY İSTİFA ETMİŞTİ



Hatırlanacağı üzere 18 Kasım 2020 tarihinde hakkında partiden ihraç talebi ile disiplin soruşturması başlatılan Serdar Aksoy sosyal medyadan "Basına ve kamuoyuna; sandıkla gelen sandıkla gider mantığı demokrasinin temel ilkesidir. Menemen'imize hizmet etmek için seçildim ve hizmete de devam edeceğim. Üyesi olduğum CHP’den istifa ediyorum. Belediye başkanı olarak halkımızın vermiş olduğu yetkiyle görevimin başında olduğumu belirtirim" açıklamasını yaparak istifa etttiğini duyurmuştu.



İZMİR MENEMEN BELEDİYESİNE SON DAKİKA OPERASYON HABERİ!



Yaşanan son dakika gelişmesi ile Menemen Belediyesi'ne İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Yapılan operasyonda Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, Mali İşler Daire Başkanı Mustafa İlhan, Satın Alma Müdürü Teoman Tuna, muhasebe Müdürü Nagehan Karaca, Fen İşleri Müdürü Gazi Koşum, Şantiye Şefi Kenan Yasatürk ile bazı hurda firmaları sahipleri ile belediye personellerinin de aralarında olduğu 29 kişi göz altına alındı.



Gözaltına alınan kişiler hakkında savcılık tarafından rüşvet, görevi kötüye kullanma ve zimmet gibi çok sayıda suçlama yapıldığı, emniyete götürülen şüpheliler hakkında soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.



Emlak365.com