Japonya'da deprem son dakika tsunami alarmı verildi

Japonya'da az önce 6.9 ve 7.1 şiddetinde iki büyük deprem oldu. Peş peşe yaşanan 2 şiddetli deprem sonrası ülkede hızlı tren seferleri durdurulurken tsunami alarmı verildi. Yıkılan bina ve can kaybı var mı?
Japonya'da deprem son dakika tsunami alarmı verildi

Dünyanın en çok deprem yaşanan ülkelerinden biri olan Japonya'da peş peşe 2 şiddetli deprem meydana geldi. İlk olarak 6,9 şiddetinde depremle sarsılan ülke ardından 7.1 şiddetindeki ikinci büyük depremle büyük bir şok yaşadı. Yaşanan çok şiddetli depremler sonrasında ülkede tsunami alarmı verilirken alınan kararla hızlı tren seferleri de durduduldu.

JAPONYA'DA DEPREM NEREDE OLDU, YIKILAN BİNA CAN KAYBI VAR MI?

Japonya'nın Miyazaki şehrinde meydana gelen şiddetli deprem ülkede büyük panik ve korku yaşanmasına neden oldu. 6.9 ve 7.1 olarak açıklanan 2 büyük depremin ardından ülkede tsunami erken uyarı sistemi devreye girerken hükümet hızlı tren seferlerinin güvenlik tedbiri olarak durdurulduğunu duyurdu.

Japonya Meteoroloji Ajansı tarafından yapılan açıklamada ise "Tsunami uyarısı yapılmıştır. Lütfen uyarı kaldırılana kadar denize girmeyin veya kıyıya yaklaşmayın" ifadeleri yer aldı. Öte yandan depremde can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem 11 ilimizde yıkıma neden olurken 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Japonya'da yaşanan şiddetli depremler sonrasında yapıların ayakta kalması ve insanların deprem bilinci ile hareket etmesi Türkiye için bir örnek olarak gösterilirken Türkiye'de de Japonya'da olduğu gibi inşaatların denetimi ve yapı stokunun depreme dayanıklı hale getirilmesinin önemli olduğu ifade edildi. Japonya depremi sonrasında öldürenin deprem değil çürük binalar olduğu gerçeği yeniden gözler önüne serilmiş oldu.

Genel Yayın Yönetmeni