Joe Biden neden adaylıktan çekildi, Biden'ın yerine kim gelecek Kamala Harris aday olur mu?

ABD Başkanı Joe Biden son dakika açıklaması yaparak adaylıktan çekildi. Yerine Demokratların yeni adayı kim olacak sorusuna ilk yanıt Kamala Harris oldu.
Joe Biden neden adaylıktan çekildi, Biden'ın yerine kim gelecek Kamala Harris aday olur mu?

Son dönemde kameralara yansıyan görüntüleri ile sık sık gündem olan ABD Başkanı ve 2024 seçimlerinde demokratların yeni başkan adayı Joe Biden oluşan tepkilere daha fazla karşı koyamadı ve başkanlık yarışından çekildiğini duyurdu. Yazılı bir açıklama yayımlayan ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini resmen ilan ederken bu kararın gerekçelerini ise önümüzdeki günlerde açıklayacağını duyurdu.

JOE BİDEN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ Mİ, NEDEN ÇEKİLDİ?

ABD Başkanı Joe Biden seçimlere kadar başkanlık görevinin başında olacağını belirterek yazılı bir açıklama yayımladı ve adaylıktan resmen çekildiğini duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan neden çekilme kararı aldığını ise önümüzdeki hafta içerisinde detaylı bir şekilde açıklayacağını belirtti.

biden-aciklama-001.jpg

JOE BİDEN YERİNE KİM ADAY OLACAK, DEMOKRATLARIN YENİ ADAYI KİM OLUR, YENİ AMERİKA BAŞKANI KİM SEÇİLİR?

Amerika Devlet Başkanı olmak için Cumhuriyetçiler bir kere daha eski başkan Trump'ı aday göstermişlerdi. Trump katıldığı münazarada Biden'ı deyim yerindeyse ezip geçmiş, Biden'ın performansı büyük eleştirelere neden olmuştu.

Joe Biden'ın bunama rahatsızlığı olduğu iddiaları ABD medyasında çok konuşulan konular arasına girerken Biden sonunda baskılara boyun eğdi ve adaylıktan çekildi. Biden'ın yerine ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in geçmesine kesin gözü ile bakılıyor. Resmi kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Genel Yayın Yönetmeni