Johnson & Johnson'a AB'den Onay Geldi

Avrupa İlaç Ajansı’nın Johnson& Johnson şirketi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısına onay verdi.
Johnson & Johnson'a AB'den Onay Geldi

Avrupa İlaç Ajansı’nın Johnson& Johnson şirketi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısına onay verdi. koronavirüse karşı geliştirilen aşıya onay verilmesi ile birlikte Avrupa Birliği bünyesinde uygulanan aşı sayısı 4’e yükseldi.

AB’de aynı zamanda BioNTech-Pfizer, Moderna ve AstraZeneca aşıları uygulanmaya devam ediliyor. AB’nin erken saatlerde verdiği 18 yaş altında kullanılması tavsiyesinin Avrupa İlaç Ajansı tarafından onaylandığını AB Komisyonu Başkanı Leyen açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada “Johnson & Johnson aşısının kullanımına izin verdik” ifadeleri yer aldı.

Koşullu Pazarlama İzni Verildi

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medya aracılığı ile yaptığı açıklamada Avrupa İlaç Ajansı’nın tavsiyesi üzerine Avrupa Birliği bünyesinde Johnson& Johnson aşısının kullanımına izin verdiklerine dair ifadeleri yer alırken, AB Komisyonu sağlıktan sorumlu üyesi Stella Kyriakides’in yaptığı açıklamada geliştirilen aşı için koşullu pazarlama izni verildiğini ifadeleri yer aldı. Alınan karar ile Amerikan ilaç markası AB piyasalarında koşullu pazarlama imkanlarından yararlanabilecek.

Kyriakides, aşılama çalışmalarının önem kazandığı bu dönemde Johnson& Johnson şirketi ile beraber çalışmaya devam edeceklerini, aşı teslimatlarının olabildiğince sorunsuz olarak gerçekleştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Kyriakides, 18 yaş üstü kullanımına ve koşullu pazarlanmasına izin verdiği aşı için Johnson & Johnson şirketi ile 400 milyon doz aşı için anlaşma sağlandığını belirtti.

AstaZeneca Aşısının Uygulanması Durduruldu

AB bünyesinde uygulanan aşılar arasında yer alan ve Oxford Üniversitesi’nde geliştirilen AstraZeneca aşısının kan pıhtılaşmasına neden olduğu gerekçesiyle uygulanmasına son verildiği açıklandı.

Avustralya bölgesinde bir hemşirenin AstraZeneca aşısı sonrası kan pıhtılaşması nedeniyle hayatını kaybettiği belirlenmiş ve aşı uygulaması 9 ülkede askıya alındı. AstraZeneca aşısının uygulamaya ara verilerek askıya alındığı ülkeler arasında İtalya, Norveç, Avusturya, Estonya, Litvanya, Lüksemburg ve İzlanda bulunuyor.