Kabine Değişikliği Yapıldı, Resmi Gazete'de Yayımlandı! Hangi Bakanlar Görevden Alındı, Yerlerine Kimler Atandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararı ile kabine değişiklikleri yapıldı. Hangi bakanlıklara yeni atama yapıldı? Hangi bakanlar görevden alındı? Yeni bakanlar kimler oldu?
Kabine Değişikliği Yapıldı, Resmi Gazete'de Yayımlandı! Hangi Bakanlar Görevden Alındı, Yerlerine Kimler Atandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 21 Nisan 2021 tarihli atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Uzun bir süredir beklenen kabine değişiklikleri resmen yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde görev yapan iki bakanın görevine son verilirken yeni kurulan bakanlıklar ile Ticaret Bakanlığı'na yeni atamalar yapıldı.

RUHSAR PEKCAN GÖREVDEN ALINDI YERİNE MEHMET MUŞ ATANDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile yapılan atamalara göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı. Ruhsar Pekcan'ın yerine Ticaret Bakanı olarak Mehmet Muş atandı. Mehmet Muş uzun yıllardır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti içerisinde aktif olarak siyaset yapıyordu. AK Parti'de önemli görevlerde bulunan Mehmet Muş artık Ticaret Bakanı olarak Cumhurbaşkanlığı kabinesinde görev yapacak.

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK'UN BAKANLIĞI SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine değişikliğine dair ikinci kararı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerine oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kaldırılarak yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kuruldu. Bu değişim sırasında ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un da görevine son verildi. Yayımlanan atama kararı ile Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığı kabinesinden çıkarıldı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI BELLİ OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kaldırılmasının ardından kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ise atama yapıldı. Bu Bakanlık için Derya Yanık görevlendirildi. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak Derya Yanık bundan böyle Cumhurbaşkanlığı kabinesinde görev alacak. Türkiye'de aile ve sosyal hizmetlere dair tüm faaliyetleri Bakan Derya Yanık yönetecek.

Kabine Değişikliği Yapıldı, Resmi Gazete'de Yayımlandı! Hangi Bakanlar Görevden Alındı, Yerlerine Kimler Atandı!

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINA VEDAT BİLGİN ATANDI

Yine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kaldırılması ile kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na da atama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Vedat Bilgin'i atadı. Vedat Bilgin bundan böyle çalışma ve sosyal güvenlik faaliyetlerini yönetecek ve Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapacak.