Kabine Toplanıyor! Kabine Toplantısında Neler Konuşulacak, Saat Kaçta, Ne Zaman Açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek olan kabine toplantısı için geri sayım başladı.
Kabine Toplanıyor! Kabine Toplantısında Neler Konuşulacak, Saat Kaçta, Ne Zaman Açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek olan kabine toplantısı için geri sayım başladı. Bugünkü kabine toplantısının konusu ve maddeleri korana virüs sonrası yeni normal hayata geçiş konusunu kapsadığı için büyük önem taşıyor. Peki, kabine toplantısı ne zaman açıklanacak, alınan kararlar saat kaçta ilan edilir, açıklama ne zaman yapılır, kabine toplantısı sonuçları ne olur, kabine toplantısında neler konuşulacak, alınan ve çıkan kararlar kimleri ilgilendirecek, hafta sonu sokağa çıkma yasağı iptal edilecek mi, seyahat kısıtlaması ne zaman bitecek, memurlar ne zaman iş başı yapacak?

Türkiye korana virüs salgını sonrası normalleşme sürecine adım adım ilerlemeye devam ediyor.



Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yine telekonferans yöntemi ile gerçekleştirilecek olan Bakanlar Kurulu Toplantısı yoğun bir gündem ile toplanmaya hazırlanıyor.



SEYAHAT YASAKLARI BİTECEK Mİ?



Bugün hiç kuşkusuz yeni kabine toplantısı için beklenen en önemli kararlardan biride seyahat kısıtlaması için alınacak olan karar gibi görünüyor.



Hatırlanacağı üzere ilk olarak 30 Büyükşehir ve Zonguldak için alınan seyahat kısıtlaması kararı sonrasında virüs salgınının hız kesmesi ile kademeli olarak kaldırılmış, son olarak 15 ilde 3 Haziran tarihine kadar devam etmesi yönünde nihai karar açıklanmıştı.



Bugünkü toplantı ile Ankara, İstanbul ve İzmir gibi virüsün halen aktif olduğu 3 büyükşehri kapsamasa da bazı şehirler için kısıtlama kararının kaldırılması bekleniyor.



20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İPTAL EDİLECEK Mİ?



Konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Genç arkadaşlarım, sokağa çıkma kısıtı kalktı. Maalesef bu uygulama 15-20 yaş grubunu, 65 yaş üstü büyüklerimizi ve 14 yaş altı çocuklarımızı şimdilik içeremiyor. Sabırlı olmanızı, bize biraz daha zaman tanımanızı rica ediyorum" ifadelerine yer vermişti.



Bu mesaj nedeni ile söz konusu yasağın bir süre daha devam etmesi bekleniyor.



HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILACAK MI, SÜRECEK Mİ?



Bir diğer merak edilen konuda hafta sonu sokağa çıkma yasağı konusunda oldu. Bilim Kurulu hava sıcaklıklarının artması ile hafta sonları sokaklarda oluşacak kalabalığın virüste yeni bir dalgaya neden olabileceğini belirterek hafta sonu yasaklarının sürmesini talep edeceği iddia ediliyor.



KABİNE TOPLANTISI BUGÜN SAAT KAÇTA, ALINAN KARARLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI SAAT KAÇTA?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplanacak olan kabine sonrası açıklamalar genelde akşam 19:00 - 20:00 saatleri arasında yapılıyor. Söz konusu açıklama gelir gelmez sitemiz üzerinden uygulama olarak takipçilerimize iletilecek olup anlık olara haberdar olmak isterseniz;



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ



İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



Emlak365.com