Kabine Toplantısı Ne Zaman, Hangi Gün Yapılacak? Bu Hafta Kabine Toplantısı Var Mı?

Türkiye'nin kritik kararlarının alındığı kabine toplantısına ilişkin araştırmalar yapılmaya devam ediliyor. Bu hafta kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısı hangi gün olacak? Kabine toplantısında hangi kararlar alınacak? Kabine toplantısı ne zaman yapılacak?
Kabine Toplantısı Ne Zaman, Hangi Gün Yapılacak? Bu Hafta Kabine Toplantısı Var Mı?

Türkiye'nin kritik kararlarının alınıp uygulamaya sokulduğu kabine toplantıları vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Kabine toplantısı ne zaman yapılacak, hangi kararlar alınacak?

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında öngörülenin üzerinde artış meydana gelmesinin ardından tüm gözler kabine toplantısına çevrildi. Ülkenin koronavirüs ile mücadelesinde tüm kritik kararların alındığı kabine toplantıları her zamankinden çok daha fazla ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde yapılan kabine toplantıları genellikle Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleştiriliyor. Kabine toplantısında alınan kararları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrasında kameralar karşısına geçerek açıklıyor.

KABİNE TOPLANTISI HANGİ GÜN YAPILACAK?

Kabine toplantılarının gün ve saatleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi tarafından kamuoyuna duyuruluyor. Hangi gün kabine toplantısı yapılacağı ise bu şekilde belli oluyor. Bu hafta için kabine toplantısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Kabine toplantısının günü belli olduğunda sitemiz üzerinden en net bilgilere erişebilirsiniz.

KABİNE TOPLANTISINDA HANGİ KARARLAR ALINACAK?

Yeni kabine toplantısında özellikle koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar alınması bekleniyor. Vaka sayılarında meydana gelen artışların ardından yeni tedbirlerin devreye sokulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu hafta yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısının ardından kabine toplantısında Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarına ilişkin bir sunum gerçekleştirecek. Bu sunumda yer alan tavsiyeler üzerine de koronavirüs tedbirleri hakkında yeni kararlar alınacak. Son yapılan kabine toplantısında vaka sayılarında artış olmasına rağmen hastaneye yatış ve yoğun bakım doluluk oranlarında yükselme meydana gelmediği için uygulanan koronavirüs tedbirlerinin aynı şekilde devam etmesine karar verilmişti. Yeni kabine toplantısında bu kararın gözden geçirilmesi ve yeni kararların alınması bekleniyor.

BU HAFTA KABİNE TOPLANTISI OLMAYACAK MI?

Beklentilere göre bu hafta kabine toplantısı yapılmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çarşamba günü AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresine katılacak. Bu kongre öncesinde ve sonrasında kabinede Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değişikliklerin yapılması bekleniyor. Bu nedenle kabine toplantısının bu hafta yapılmayabileceği iddia ediliyor. Yine de en net bilgiyi Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi verecek. Perşembe veya Cuma günü kabine toplantısı yapılmazsa bu hafta kabine toplantısı olmayacak. O durumda ise yeni kabine toplantısı gelecek hafta 29 Mart Pazartesi günü yapılacak.

Emlak365.com