Kabine Toplantısı Ne Zaman, Hangi Gün Yapılacak? Yeni Koronavirüs Yasakları Olacak Mı?

Türkiye'de kritik kararların alındığı kabine toplantısına yönelik merak devam ediyor. Bu hafta kabine toplantısı olacak mı? Kabine toplantısı hangi gün yapılacak? Kabine toplantısından yeni koronavirüs yasakları çıkacak mı?
Kabine Toplantısı Ne Zaman, Hangi Gün Yapılacak? Yeni Koronavirüs Yasakları Olacak Mı?

Türkiye'de son aylarda vatandaşların gözü kulağı hep kabine toplantılarında oluyor. Belirsiz periyotlarda gerçekleştirilen kabine toplantılarının zamanı bu nedenle çok büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar yeni kabine toplantısının hangi gün, saat kaçta yapılacağını araştırıyorlar. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kabine toplantısı programını açıkladı mı? Kabine hangi gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde tüm bakanların katılımı ile Cumhurbaşlanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabine toplantıları son aylarda Pazartesi günleri yapılmaya başlandı. Son haftalarda ise kabine toplantılarının periyotlarının iki haftada bir olarak belirlendiği dikkatlerden kaçmadı. Yeni kabine toplantısı hakkında şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bir açıklamada bulunmadı. Bu hafta içerisinde kabine toplantısının yapılması beklenmiyor. Bu nedenle kabine toplantısı için 12 Nisan 2021 Pazartesi günü oldukça kuvvetlendi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 12 Nisan Pazartesi günü saat 15:00'da toplanarak kritik kararlara imza atmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak yine de Cumhurbaşkanlığı'ndan kabine toplantısı programına dair açıklama bekleniyor.

YENİ KORONAVİRÜS YASAKLARI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde 12 Nisan 2021 Pazartesi günü yapılması beklenen kabine toplantısının ana gündem maddesi yine koronavirüs yasakları olacak. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs bilim Kurulu toplantısı her hafta olduğu gibi bu hafta da Perşembe günü yapılacak. Bu toplantıda yeni tavsiye kararları alınarak koronavirüs yasaklarına dair atılması gereken adımlara dair öneriler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bildirilecek. Bakan Koca da kabine toplantısında yeni tavsiye kararlarını bir sunum olarak açıklayacak. Bu tavsiye kararları üzerine ilgili bakanların yapacağı değerlendirmelerin ardından nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Özellikle Ramazan ayının başlayacak olması nedeniyle ülke genelinde kademeli mesai saatlerine geçiş yapılması gündeme alınacak. Bunun yanında market, çarşı ve pazar alışverişlerine de yeni bir düzenleme gelebileceği görüşülecek. Sokağa çıkma yasaklarına aynı şekilde devam edilmesine karar verilmesi beklenirken şehirlerarası seyahatler de masaya yatırılacak.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ NE OLACAK?

Kabine toplantısının diğer gündem maddeleri dış politika, ekonomi ve hukuk reformları, yeni anayasa, emekli amirallerin darbe iması yaptığı iddiaları olacak. Dış politikada Doğu Akdeniz politikasına dair son gelişmeler Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından aktarılacak. Bunun yanında Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ekonomi ve hukuk reformlarına dair son gelişmeleri kabine üyelerine bildirecekler.