Kabine Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta Yapılacak, Kısıtlama Kararları Alınacak Mı?

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında artışlar devam ederken tüm gözler kabine toplantısına çevrildi. Kabine toplantısı ne zaman yapılacak?
Kabine Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta Yapılacak, Kısıtlama Kararları Alınacak Mı?

Türkiye'de son günlerde koronavirüs vaka sayıları yeniden artışa geçti. Koronavirüsün delta varyantı tüm dünyada endişe uyandırırken aynı endişe Türkiye'de de başladı. Bu nedenle de tüm gözler yeni haftada yapılması beklenen kabine toplantısına çevrildi. Kabine toplantısı ne zaman yapılacak, belli oldu mu?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğanın yönetiminde ve tüm bakanların katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayda iki defa kabine toplantısı yapılıyor. Kabine toplantıları genellikle Pazartesi günleri oluyor.

Kurban Bayramı'ndan sonra kabine toplantısının yapılmamış olması nedeniyle de kabine toplantısının 2 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 15:00'da yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak şu ana kadar kabine toplantısına ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan resmi bir bilgilendirme açıklaması yapılmadı.

Kabine Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta Yapılacak, Kısıtlama Kararları Alınacak Mı?

KISITLAMALAR GERİ DÖNECEK Mİ, YENİ YASAKLAR OLACAK MI?

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle kabine toplantısının en önemli gündem maddelerinden birisi bu konu olacak. Koronavirüs aşısının son günlerdeki hızı ile vaka sayılarındaki artışlar gibi konular hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kabine üyelerine bilgi verilecek.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca delta varyantının Türkiye'deki yayuılım haritası üzerinden de bakanlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirecek. Koronavirüs kısıtlamalarına gerek olup olmadığı konusunda ise son yapılan Bilim Kurulu toplantısında alınan ve kamuoyuna açıklanmayan kararları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kabine toplantısında aktaracak.

Kuılislere göre ise koronavirtüs kısıtlamalarına yaygın bir şekilde geri dönüş gibi bir yasaklama yerine koronavirüs aşısı olmayan vatandaşları teşvik edici bazı düzenlemelere gidilebilecek. Özellikle kafe, restoran ve lokanta gibi işletmelere girişlerde aşı şartı aranması kabine toplantısında tartışılacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARININ GERİ DÖNMESİ GÜNDEMDE YOK

Sokağa çıkma yasakları gibi sert koronavirüs kısıtlamalarının şu anda geri dönmesi gibi bir ihtimalin bulunmadığı aktarıldı. Henüz sokağa çıkma kısıtlamalarına dair karar alımına yönelik olumsuz bir görüntünün olmadığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz günlerde dile getirilmişti. Bundan dolayı sert yasaklamaların olmamasına kesin gözüyle bakılıyor.

ORMAN YANGINLARI DİĞER GÜNDEM MADDESİ OLACAK

Türkiye'de orman yangınlarının tahribatlarının çok büyük olması nedeniyle kabinenin önemli gündem maddelerinden birisi de bu konu olacak. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu orman yangınları hususunda güncel bilgilendirmeler yapacaklar.