Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Hangi Kararlar Alınacak, Kısıtlamalar Kaldırılacak Mı?

Türkiye'de tam kapanma sokağa çıkma yasaklarının ardından normalleşme adımlarının hangi yollarla atılacağına dair kararların çıkacağı kabine toplantısına dair büyük bir merak yaşanmaya başlandı. Kabine toplantısı ne zaman, hangi gün, saat kaçta yapılacak? Kabine toplantısından hangi kararlar çıkacak?
Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Hangi Kararlar Alınacak, Kısıtlamalar Kaldırılacak Mı?

Kabine toplantısına ilişkin kamuoyunda büyük bir merak oluştu. Tam kapanma sokağa çıkma yasaklarının ardından normalleşmeye dair atılacak adımlara ilişkin kararların alınacağı kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Kabine toplantısının tarihi belli oldu mu? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde ne zaman toplanacak?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye'de kabine toplantısına dair büyük bir jeyecanlı bekleyiş devam ediyor. 17 mayıs'ta sona erecek olan tam kapanma sokağa çıkma yasaklarının ardından normalleşme adımlarının nasıl atılacağı kabine toplantısında alıancak kararlarla belli olacak. En son 26 Nisan'da yapılan kabine toplantısı son aylarda 15 günde bir gerçekleştiriliyor. Bu nedenle 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü kabine toplantısının yapılması bekleniyor. Ancak buna rağmen yine Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi'nden henüz kabine toplantısına ilişkin bir program açıklanmadı.

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Kabine toplantısı 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü yapılırsa Cunhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararları toplantının ardından açıklayacak. Saat 15:00'da başlayacak olan kabine toplantısının saat 19:00'a doğru sona ermesi bekleniyor. Saat 19:00'da da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın millete sesleniş konuşması yaparak alınan yeni kararları duyuracağı tahmin ediliyor.

KABİNE TOPLANTISINDA HANGİ KARARLAR ALINACAK?

Kabine toplantısında Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları masaya yatırılacak. Bu bağlamda ilk önce sokağa çıkma yasaklarına yeni bir düzenleme getirilmesi görüşülecek. Turizm sezonunun da başlayacak olması nedeniyle sokağa çıkma yasağı saatleri yeniden gözden geçirilecek. Ardından ise okullarda yüz yüze eğitime ilişkin atılacak adımlar tartışılacak. Bu konuda da kabine toplantısından bir karar çıkacak. Sektörlere ilişkin de yeni kararların alınması beklenirken seyahat kısıtlamalarının da gevşetileceği kulislerde konuşulmaya başlandı.