Kademeli Normalleşmenin İkinci Dönemi Başladı, Bazı Kısıtlamalar Esnetildi! İşte Değişiklik Yapılan Kısıtlamalar!

Türkiye'de koronavirüs salgını önlemleri kapsamında yeni bir döneme geçiş yapıldığı bildirildi. Kademeli normalleşmenin ikinci dönemi bugün başlarken bazı kısıtlamalar sessiz sedasız esnetildi. Hangi kısıtlamalarda esneme yapıldı, yeni kurallar neler?
Kademeli Normalleşmenin İkinci Dönemi Başladı, Bazı Kısıtlamalar Esnetildi! İşte Değişiklik Yapılan Kısıtlamalar!

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden olan kısıtlamalar uzun bir süredir vatandaşları zorlamaya devam ediyor. Koronavirüs vaka sayılarında tam kapanmanın ardından elde edilen gerileme yeni dönemin de kapısını aralamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde düzenlenen son kabine toplantısında kademeli normalleşme döneminde geçiş yapıldığı ilan edilmiş ve bu dönemin iki aşamalı olacağı bildirilmişti.

KADEMELİ NORMALLEŞMEDE İKİNCİ DÖNEM

1 Haziran 2021 tarihinden itibaren bazı kısıtlamalar kaldırılırken bazı kısıtlamalarda da büyük gevşemeler uygulanmaya başlandı. Ancak kademeli normalleşmenin ilk döneminde kaldırılmayan kısıtlamalar da bulunuyordu. Bugün ise kademeli normalleşmenin ikinci dönemi sessiz sedasız başladı ve yine kısıtlamalarda gevşemeler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün NATO Liderler Zirvesi'ne katılması ile kabine toplantısı yapılamadı. Dolayısıyla hangi kısıtlamalarda gevşeme yapıldığı da yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanamadı. Ancak TRT Haber'de yayınlanan habere göre kademeli normalleşmenin ikinci dönemi gereği düğün ve nikah törenlerinde bazı uygulamalarda değişikliğe gidildi.

DÜĞÜNLERE VE NİKAH TÖRENLERİNE YENİ DÜZENLEME

Bundan böyle artık düğün ve nikah törenlerinde yiyecek ve içecek ikramlarına izin verilmeye başlandı. Kapalı alanlarda azami 100 davetli ile yapılan düşüğ ve nikah törenleri de son buldu. Kapalı alanlarda azami davetli sayısı uygulaması yapılmayacak. Ancak yine de yoğun kalabalıklara da müsaade edilmemesi için gayret gösterilecek.

Öte yandan kademeli normalleşmenin ikinci döneminde uygulamaya sokulan kural değişikliğine göre düğünler ve nikah törenleri saat 21:00'a kadar devam edebilecek. Bu saatlerden sonra düğün ve nikah saatlerinde herhangi bir sarkmaya izin verilmeyecek.

Diğer uygulanan kısıtlamalara ise devam edilecek. Gelecek hafta Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısında yeni kararlar alınacak. Bunun için gözler önce Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'na ardından da kabine toplantısına çevrilecek.