Kafe ve Restoranlar Açılış İçin Hazırlıklara Başladılar! Yeni Dönemde Hangi Önlemler Alınacak?

Salgınla mücadele devam ederken hayatın normalleşmesi için çeşitli adımlar atılıyor. Kafe ve restoranların ne zaman açılacağı merak konusu olurken işletme sahipleri sürecin yakında gerçekleşeceğini belirterek hazırlıklara başladılar. Bu süreçte hangi önlemler alınacak? Nasıl bir hizmet anlayışı geliştirilecek?
Kafe ve Restoranlar Açılış İçin Hazırlıklara Başladılar! Yeni Dönemde Hangi Önlemler Alınacak?

Salgınla mücadele devam ederken hayatın normalleşmesi için çeşitli adımlar atılıyor. Kafe ve restoranların ne zaman açılacağı merak konusu olurken işletme sahipleri sürecin yakında gerçekleşeceğini belirterek hazırlıklara başladılar. Bu süreçte hangi önlemler alınacak? Nasıl bir hizmet anlayışı geliştirilecek?

Türkiye salgınla mücadeleye devam ederken başarılı çalışmalarının ardından vaka ve ölüm sayılarının azaldığını gördü. Bu süreçte normalleşme süreci için ilk adımlar atıldı ve yeni kararlar alındı. Normalleşme sürecinin kademeli olarak yapılması bekleniyor. İlk etapta AVM’ler ile berber ve kuaförlerin açılmasına karar verildi.



Salgın ile mücadele devam ederken ikinci etapta kafe ve restoranların açılması için adımların atılması bekleniyor. Ancak normalleşme sürecinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu durumun yeni bir normalleşme olacağının altını çizen uzmanlar, kafe ve restoranların açılması için birtakım önlemlerin alınması gerektiğini ifade ediyorlar.



Kafe Ve Restoranlar Ne Zaman Açılacak?



Yetkililer tarafından yapılan değerlendirmeye göre kafe ve restoranların en geç Haziran ayının başında açılabileceği ifade edildi. Bu durumda az bir zaman kalmışken pek çok kafe ve restoran sahibi hazırlıklara başladı. Eski düzenin değiştirilmesi ve tamamen yeni bir düzenin oturtulması için düzenlemeler devam ediyor.



Yeni Dönemde Hangi Önlemler Alınacak?



İşletmelerin açılması için henüz bir karar olmamasına ilişkin bu konudaki beklentiler son derece büyük. Dükkanın kapasitesine bakılarak en fazla yarısı kadar müşterinin içeriye alınması planlanıyor. Masalar arasındaki mesafeler en az 2 metre ayrılmış olacak.



Masalarda tuzluk, biberlik, kürdanlık gibi ortak kullanılan malzemelere yer verilmeyecek. Müşterilerin isteği dahilinde tek kullanımlık poşetler içerisinde verilecek. Çatal bıçaklar da bu süreçte tek kullanımlık olacak. Tek kullanımlık malzemeler temassız bir şekilde paketlenerek müşteriye sunulacak. Bu süreçte self servis konusu da gündeme gelmeye başladı.



Personelin hijyenine ekstra dikkat etmesi, bu durumun denetlenmesi ve kontrol altına alınması amaçlanıyor. Maske eldiven ve bone gibi araçlar sürekli olarak yenilenecek.



emlak365.com