Kahramanmaraş'ta Yer Alan Dünyanın En Saçma Binası Yıkılacak

Arama motoru Google'a dünyanın en saçma binası yazıp aratıldığında Kahramanmaraş'ta yer alan ve yarısı kullanılmayan bina çıkıyor.
Kahramanmaraş'ta Yer Alan Dünyanın En Saçma Binası Yıkılacak

Arama motoru Google'a dünyanın en saçma binası yazıp aratıldığında Kahramanmaraş'ta yer alan ve yarısı kullanılmayan bina çıkıyor. Kent merkezinde bulunan bu binanın yıkılmasına karar verildi. Bu binanın yerine ise kent meydanı yapılmasına karar verildi.

Kahramanmaraş'ta şehir merkezinde yer alan mavi sarı ve kırmızı renklerde olan bina bir dönem oldukça konuşulmuştu.



Binanın tasarımı ve kullanım alanının çok büyk kısmının kullanılmaması nedeniyle basında yer alan yapı için yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu bina için yıkım kararı alındığı öğrenilirken o alana yapılacak yapı hakkında da bilgi verildi.



GOOGLE'DA İLK SIRADA YER ALIYOR



Kahramanmaraş'ta yer alan söz konusu bina ayrıca arama motoru olan Google'da da ilk sırada yer alıyor. İnternet kullanıcıları Google'a 'Dünyanın en saçma binası' şeklinde bir arama yaptıklarında 290.000 bin sonuç arasından ilk sırada,



Kahramanmaraş'ta ki bu yapıyı görüyorlar. Söz konusu bina Dulkadiroğlu ilçesi İsmetpaşa Mahallesi Trabzon Bulvarı üzerinde bulunuyor. 1994 yılında inşa edilen bina toplamda 2 bin 110 metrekare alana kurulu. Bina toplam 90 ayrı bölümden oluşurken içerisinde iş yerleri bulunuyor.



Kent Meydanı Yapılacak



Dünyanın en saçma binası olarak ün kazanan bu iş merkezinin yıkılmasının ardından bölgeye inşa edilecek yeni yapı kent meydanı olacak.



Geçen sene Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları olacağını ifade etmiş ve "Şehrimizin geleceği, vatandaşlarımızın refahı için tüm ekiplerimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Ortaya koymayı planladığımız projelerimizi siz değerli meclis üyelerimizle şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarımızla istişare ediyoruz. Bu kapsamda ortaya çıkan projelerimiz var. İnşallah bu projeleri kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz" açıklamalarında bulunmuştu.



Emlak365.com