Kamala Harris kimdir, kaç yaşında, Türk düşmanı mı, yeni ABD Başkan adayı olur mu?

ABD Başkanı Joe Biden son dakika yazılı açıklama yayımlayarak adaylıktan çekildiğini resmen duyurdu. Peki, yeni ABD başkanı kim olacak, Demokratlar Biden yerine kimi aday gösterir, gösterecek?
Kamala Harris kimdir, kaç yaşında, Türk düşmanı mı, yeni ABD Başkan adayı olur mu?

Son dönemde sık sık kırdığı potlar, canlı yayınlardaki hataları ve Trump karşısında çıktığı münazarada aldığı ağır yenilgi ile gündem olan Joe Biden'ın adaylığı da tartışmalı hale gelmişti. ABD Başkanı Biden, son olarak katıldığı bir programda eşini karıştırmış, eşi ile aynı renk kıyafet giyen bir kadının elini tutunca olanlar olmuştu.

En fanatik demokratların bile desteğini kaybeden Joe Biden sonunda beklenen kararı açıkladı ve yaptığı yazılı duyuru ile adaylıktan çekildiğini duyurdu. ABD Başkanı Biden resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı yazılı açıklamasında adaylıktan çekildiğini duyurdu.

JOE BİDEN NEDEN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ?

ABD Başkanı Joe Biden yayımlamış olduğu resmi açıklamasında adaylıktan çekildiğini duyururken neden adaylıktan çekildiğine yönelik açıklamasını ise ilerleyen günlerde duyuracağını belirtti. ABD Başkanı Biden yaptığı yazılı açıklamasında “Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu. Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, geri çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum. Kararım hakkında bu hafta ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı açıklama yapacağım” ifadelerine yer verdi.

biden-aciklama-002.jpg

KAMALA HARRİS KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, YENİ ABD BAŞKANI VE BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

20 Ekim 1969 doğumlu olan Kamala Harris, ABD Başkan Yardımcısı olarak görev alıyor. Biden adaylıktan çekildiğini belirterek yerine Harris'i destekleyeceğini ve kendi adayının Kamala Harris olduğunu duyurdu.

2003 yılında San Francisco'nun ilk kadın eyalet savcısı olan Kamala Harris, 2010 senesinde ise 32. Kaliforniya Eyalet Başsavcısı olmuştur. 2017 ve 2021 yılları arasında Kaliforniya'dan Birleşik Devletler Senatörü olarak siyasi kariyerine başlarken 2020 senesinde başkan adayı olmasına rağmen çoğunluğu sağlamadığı için adaylıktan çekilmiş, 2021 senesinde ise Biden'ın başkan yardımcısı olarak bu göreve atanan ilk Afroamerikalı kadın olmayı başarmıştı.

KAMALA HARRİS TÜRK DÜŞMANI MI, SEÇİLİRSE TÜRKİYE İLE ABD İLİŞKİLERİ NASIL ETKİLENİR?

1915 Ermeni olaylarını soykırım olarak nitelendiren bildiriye imza atması nedeniyle Türk düşmanı olarak bilinen Kamala Harris'in seçilmesi durumunda Türkiye ile ABD ilişkilerinin nasıl etkileneceği ise merak konusu oldu.

Genel Yayın Yönetmeni