Kamu Personeline 3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak, Son Durum Ne?

Memurların ve emeklilerin son zamanlar da yakında takip ettiği 3600 ek gösterge düzenlemeyle beraber memur maaşlarına zam getirecek. 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?
Kamu Personeline 3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak, Son Durum Ne?

Memurların ve emeklilerin son zamanlar da yakında takip ettiği 3600 ek gösterge düzenlemeyle beraber memur maaşlarına zam getirecek. 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu aralar konuştukları konular arasında yine başta gelenler'den bir tanesi de 600 ek gösterge ile ilgili öğretmen, polis, hemşire gibi bu tarz mesleklere mensup olan tüm memurların ve emeklilerin sabırsızlıkla beklediği düzenleme ile ilgili son durum...



Recep Tayyip Erdoğan 3600 Ek Gösterge İle İlgili Açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilkent Şehir Hastanesi açılışında konuşmuştu. Geçtimiz günler de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3600 ek gösterge ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı konuşmasın da "Hemşirelerimizin de 3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacağımız konulardan biri de budur" ifedelerini kullandı. Bu arada Türkiye Büyük Millet Meclisi'nim açılmasıyla çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.



Basın ekiplerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik avaklıdere Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantısında, soruları yanıtlayarak önemli açıklamalar da bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, açıklamasında "3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıklarımızla birlikte devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın burada verdiği bir söz var, inşallah buradaki çalışmalar tamamlandıkça biz de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak vurguladı, memur sendikilarınca 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor.



Emekli ikramiyelerinin ve memurların aylık ücretlarini bu görevlerden emekli olan vatandaşlarında yararlanması bekleniyor. emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikraiyenin yüksek olacağı anlamına geliyor.



Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkıp, uygulamaya girdiğinde de emeklilikte alınacak ikramiye ve maaşa yüzde 20 artış olarak yansıyacak.



Emlak365.com