Kamu Personellerine İdari İzin Kararı! Ramazan Bayramı Tatili 9 Güne Çıktı!

Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından bir genelge yayımlanarak kamu çalışanlarının tam kapanma döneminde çalışma günlerinin ve saatlerinin düzenlendiği duyuruldu. Ramazan bayramı tatilinin de 9 gün olacağı açıklandı.
Kamu Personellerine İdari İzin Kararı! Ramazan Bayramı Tatili 9 Güne Çıktı!

Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından bir genelge yayınlandı. Bu genelge ile Ramazan Bayramı haftasında kamu çalışanlarının mesaileri hakkında düzenlenme yapıldı.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN!

Tüm kamu çalışanlarının 10 Mayıs Pazartesi günü yarım gün ve 11 Mayıs Salı günü ile 12 Mayıs Çarşamba günleri ise tam gün idari izinli olmalarına karar verildiği bildirildi. Bu şekilde Ramazan bayramı tatili 9 güne çıktı.

KAMU PERSONELLERİNE 2,5 GÜN İDARİ İZİN

Yapılan açıklamaya göre Ramazan Bayramı öncesinde kamu çalışanlarına 2,5 gün idari izin verilecek. Kamu çalışanları bu sürede işlerine gitmeyecekler ve tatil yapacaklar. Ancak sokağa çıkma yasakları olacağı için kamu çalışanları bu idari izinli günleri evlerinde geçirecekler ve herhangi bir şekilde muafiyetleri bulunmayacak.

Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bazı konulara özel olarak değinildi. 30 Nisan 2021 itibariyle sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görevlerde bulunan kamu kurumları hariç olmak üzere bu kurumlarda işler asgari personellerle yürütülecek. Diğer kamu görevlileri idari izinli sayılacaklar.

Kamu kurum ve kuruluşlarında tüm çalışanlar ramazan Bayramı öncesinde 2,5 gün idari izinli olacaklar ancak hizmetlerin aksamaması için kurumlarda asgari düzeyde de personel bulundurulmasına azami gayret gösterilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu personelleri tam kapanma döneminde asgari çalışma düzeninde hizmetlerini sürdürecekler. Ancak stratejik kurumlarda görevli kamu personelleri bu kapsamda değerlendirilmeyecekler. Özellikle koronavirüs ile mücadelede aktif görev alan sağlık personelleri, koronavirüs tedbirlerinin denetlenmesi hususunda etkin bir çalışma gösteren güvenlik personelleri bu kapsamın dışında kalacaklar.