Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı

Kamuda tasarruf tedbirleri paketi kapsamında yeni uygulamalara imza atılmaya devam ediyor. Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de alınan bir takım kararlar kamuoyunun bilgisine sunulurken çift maaş uygulamasının da sona erdiği öğrenildi.
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik bunalımdan çıkması için hükümet kanadından çeşitli adımlar atılıyor. Söz konusu adımlara 'Kamuda Tasarruf Paketi' de eklenirken uygulamaya alınan paket kapsamında çift maaş döneminin sona erdirileceği bildirildi.

Kamuda tasarrufun artırılması amacıyla hazırlanan yasa düzenlemesi 26 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'nin Yasama bölümü Kanunlar kısmında ''7521 Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' adıyla yayımlanan kararın detayları da belli oldu.

KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: BİRDEN FAZLA MAAŞ UYGULAMASINA SON

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle kamu görevlileri yalnızca bir görevi için maaş alma hakkına sahip olacak ve böylece kamuda çift maaş dönemi sona erecek.

screenshot-7.jpg

Söz konusu düzenlemelerin 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe gireceği ifade edilirken her statüdeki kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak. Söz konusu tek maaş ise en yüksek devlet memuru maaşı olan 98 bin lirayı geçemeyecek. Kararlar 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren devreye alınacak.