Kamuya sözleşmeli personel alımı başladı! Yüksek maaş garantili

Kamuda çalışmak isteyen ve yüksek maaşlı iş arayanlara güzel haber geldi. Aktarılan son habere göre kamuya sözleşmeli personel alımı yapılacak. Yapılacak olan başvurulara ilişkin detaylar ve başvuru şartları da açıklandı.
Kamuya sözleşmeli personel alımı başladı! Yüksek maaş garantili

İŞKUR üzerinden yayımlanan son ilana göre Sayıştay’a sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacak. Yapılacak personel alımının şu an için 5 kişi ile sınırlı olduğu aktarıldı.

5 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK

Sayıştay Bakanlığı, İŞKUR üzerinden yayımladığı son ilana ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“T.C. Sayıştay Başkanlığı, Bilgi İşlem Birim Başkanlığında istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 6. maddesine dayanılarak, 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” in 8. maddesi uyarınca, sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 5 (beş) Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacaktır”

ekran-goruntusu-2024-08-06-174629.png

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Başvurmak isteyen adaylar için başvuru şartları da tek tek sıralandı. Yapılacak alımlarda adayların taşıması gereken şartlar şu şekilde sıralandı:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesindeki şartları taşımak
  • Belirtilen bölümlerden mezun olmak
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış ya da muaf olmuş olmak
  • Takım çalışmasına yatkın ya da uyumlu olmak
  • Güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek
  • Öte yandan başvurmak isteyenlerin KPSS P3 puan türünden en az 70 puanı olması gerektiği aktarıldı. Yabancı dil puanı olmayan adayların dil puanının 0 olarak değerlendirileceği ifade edildi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Başvuruların 1 Ağustos tarihinde başladığı ve 15 Ağustos tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Adayların başvurularını 15 Ağustos tarihine kadar şahsen ya da posta yolu ile yapılması gerektiği aktarıldı. Başvurmak isteyenler için başvuru adresi, “T.C. Sayıştay Başkanlığı, İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) 06520 No:45 Balgat/Çankaya/Ankara” olarak açıklandı.