Kar Yağışı Hayatı Felç Etti, 69 İl İçin Kırmızı Alarm Verildi! Meteoroloji MGM Son Dakika Alarmı Verilen İller Hangileri?

Türkiye genelinde etkisini arttıran soğuk hava dalgası pek çok şehirde hayatı felç etti. Mega şehir İstanbul'da kar yağışı tüm hızı ile devam ederken trafik pek çok noktada durma noktasına geldi.
Kar Yağışı Hayatı Felç Etti, 69 İl İçin Kırmızı Alarm Verildi! Meteoroloji MGM Son Dakika Alarmı Verilen İller Hangileri?

Türkiye genelinde etkisini arttıran soğuk hava dalgası pek çok şehirde hayatı felç etti. Mega şehir İstanbul'da kar yağışı tüm hızı ile devam ederken trafik pek çok noktada durma noktasına geldi. İstanbul'da yaşayan kişilerin sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarda trafiğe çıkan çok sayıda kişinin trafiğin kilitlenmesi üzerine araçlarını olduğu yerde bırakarak yola yaya olarak devam etmeye çalıştıkları görüldü.

Toplu ulaşım duraklarında da yoğunluk dikkat çekerken pek çok şehirde de benzer görüntüler yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son raporda da 69 il için alarm verildi.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı sabah saatleri itibari ile etkisini arttırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarı üzerine uyarı yayımladı. Yayımlana uyarılar kapsamında İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi. Yapılan açıklamalara göre Doğu Anadolu'nun batısında yer alan Malatya, Erzincan, Tunceli ve Bingöl illerinin yanı sıra Diyarbakır, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Van ve Hakkari illeri için de kar alarmı verildi.

Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova illeri için de yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Bursa ve Yalova'da kar kalınlığının 35 santimetreye kadar ulaşabileceği, yüksek kesimler ile kuzey yamaçlarda ise kar kalınlığının 60 santimetreye kadar çıkabileceği belirtiliyor.

SON DAKİKA ÇIĞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer alan iller için ise çığ uyarısı yapıldı. Eski karın üzerine yağan yoğun kar tabakasının dik yamaçlarda çığ tehlikesini arttırdığı ve önlem alınması gerektiği belirtildi.

FIRTINA UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Erzincan, Erzurum, Kars, Bingöl, Muş, Ağrı, Van, Hakkari, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Kütahya, Afyon ve Uşak illeri içinde fırtına uyarısı yapıldı.

Giresun ve bölgesi için buzlanma uyarısı yapılırken zirai don olaylarına karşı önlem alınması istendi.