Kar Yağışlarının Esir Alacağı İller Açıklandı! Bugün Hava Nasıl Olacak, İl İl Haritalı Hava Durumu!

Türkiye'de hava sıcaklıkları önemli derecede azalırken kar yağışları bazı illerde etkisini göstermeye başladı. Bugün hava nasıl olacak ve hangi illerde kar yağışları meydana gelecek?
Kar Yağışlarının Esir Alacağı İller Açıklandı! Bugün Hava Nasıl Olacak, İl İl Haritalı Hava Durumu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 24 Mart 2021 Çarşamba gününe dair hava durumu değerlendirmesi yayınlandı. Yapılan son değerlendirmelere göre bugün Türkiye genelinde çok bulutlu ve aralıklarla yağışlı bir hava hakim olacak. Yağışlar bazı illerde kar yağışı şeklinde meydana gelecek.

SAĞANAK YAĞMUR BEKLENİYOR

Verilen bilgilere göre Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun tamamı, Doğu Anadolu'nun batısı, orta ve Doğu karadeniz kıyıları, Ege kıyılarında sağanak yağmurlar bekleniyor. Bu yağışların aralıklarla gerçekleşeceği ve zaman zaman etkisini arttıracağı bildirildi. Yağışların bazı bölgelerde oldukça kuvvetli olması beklenirken vatandaşların ani su baskınları ve sel felaketine karşı tedbirli olmaları istendi.

KAR YAĞIŞLARI ESİR ALACAK

Meteoroloji bugün kar yağışı beklenen bölgeleri ve illeri de açıkladı. Buna göre Trakya'da, Marmara'nın güneyinde Batı Karadeniz'de, İç Anadolu'da, Akdeniz'in kuzeyinde ve İç Ege'de kar yağışları meydana gelecek. Bugün Ankara, Kayseri, Sivas, Çankırı, Kırşehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Kastamonu, Bolu, Bursa, Tekirdağ, Kırklareli ve Isparta'da yoğun kar yağışları görülebilecek. Ayrıca Çanakkale, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Ardahan, Erzurum ve Van'da da karla karışık yağmur yağacağı tahmin ediliyor.

Kar Yağışlarının Esir Alacağı İller Açıklandı! Bugün Hava Nasıl Olacak, İl İl Haritalı Hava Durumu!

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA İNECEK

Hava sıcaklıkları konusunda da Meteoroloji tarafından yeni bir tahminde bulunuldu. Açıklanan bilgilere göre hava sıcaklıkları ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde önemli derecede azalacak. Sıcaklık düşüşlerinin 6 derece ile 15 derece arasında olabileceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altına ineceği bildirilirken kış mevsimi şartlarının yeniden ülkenin önemli kısmında etkili olacağı duyuruldu.

BUZLANMA, DON VE ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı bölgeler için buzlanma ve don uyarısı yaparken bazı bölgeler için de çığ uyarısından bulundu. Ülkenin iç kesimlerinde sıcaklık düşüşü nedeniyle buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Ayrıca Meteoroloji yine aynı bölgeler için zirai don uyarısı yaptı. Bunun yanın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla kaplı yüksek yamaçları ile Doğu Anadolu'nun güneyi için de çığ uyarısı yapıldı. Vatandaşların bu konuda ölümcül sonuçlarla karşılaşmaması için tedbirli davranmaları istendi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU'YA ÇAMUR YAĞACAK

Öte yandan Güneydoğu Anadolu için de çamur şeklinde yağış meydana gelebileceği açıklandı. Bölgenin güneyinde akşam saatlerinde toz taşınımı beklendiği bildirildi. Bu toz taşınımı ile çamur şeklinde yağışların, görüş mesafesinde azalmanın, ulaşımda aksamaların meydana gelebileceği belirtilirken dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Emlak365.com