Karantina Günlerinde En Çok Teknoloji Sektörü Kazandı! Yüzde 20.8 Oranında Genişleme Meydana Geldi!

Koronavirüs salgını nedeniyle meydana gelen karantina sürecinde pek çok sektör daralıp zor günler yaşarken en çok teknoloji sektörünün kazançlı çıktığı ve yüzde 20.
Karantina Günlerinde En Çok Teknoloji Sektörü Kazandı! Yüzde 20.8 Oranında Genişleme Meydana Geldi!

Koronavirüs salgını nedeniyle meydana gelen karantina sürecinde pek çok sektör daralıp zor günler yaşarken en çok teknoloji sektörünün kazançlı çıktığı ve yüzde 20.8 oranında bir genişleme yaşadığı belirlendi.

Teknoloji sektörü aslında 2018 yılında kur krizinin yaşanmasından dolayı olumuz etkilenmişti. Bunun etkileri 2019 yılında da devam ederken sektörde meydana gelen gözle görülür daralma oldukça dikkat çekmişti. Bunun ardından karantina günlerinde beklenmedik bir durum oldu ve teknoloji sektöründe meydana gelen büyük gelişme ve hızlı büyüme son derece dikkat çekti.



2020 yılının ilk çeyreğinde yapılan değerlendirmelere göre bir önceki yılın aynı dönemi ile bir karşılaştırma yapıldığı zaman sektörün yüzde 20.8 oranında bir büyüme yaşadığı belirlendi. Yaşanan büyüme performansının ardından sektörün 17.2 milyar liralık bir ciroya ulaştığı belirlendi. Sektör içerisinde yapılan detaylı değerlendirmelerin arasında ise büyüme rekorunun bilişim teknolojilerinde kırıldığı tespit edildi. Bu süreçte yüzde 82 oranında bir gelişimin yaşandığı belirlendi.



Ofislerin Eve Taşınması Büyümede Etkili Oldu!



Yapılan değerlendirmeler sonrasında özellikle tüketici elektroniğinde de büyük bir büyümenin yaşandığı ifade edildi. Televizyon grubu ürünlerinde büyük bir çılgınlık yaşandığı belirlendi. Bu durumda özellikle salgın döneminde ofislerin kapanması, ofislerin eve taşınması ve elektronik ihtiyacının artması ve çeşitlenmesi bu süreç için oldukça etkili olarak ifade edildi.



Uzaktan çalışma ve eğitim sisteminin yaygın hale gelmesinin ardından mart ayında tablet ve notebooklar için büyüme oranının yüzde 50 seviyelerinin üzerine çıktığı belirtildi. Bu durumda talepler giderek yükseldi. Son dönemlerde getirileceği bilinen yeni vergilerin ise özellikle telefon ürün grubu içerisinde satış adetlerinin ciddi oranda düşmesine neden olabileceği ifade ediliyor.



emlak365.com