Karantinadan Kaçanlar Ücretli Yurtlarda Kalacaklar! Günlük Ödeyecekleri Ücret Belli Oldu

Karantinaya alınan ancak karantina kurallarına uymayıp dışarı çıkanlar için yeni uygulamalar geliyor.
Karantinadan Kaçanlar Ücretli Yurtlarda Kalacaklar! Günlük Ödeyecekleri Ücret Belli Oldu

Karantinaya alınan ancak karantina kurallarına uymayıp dışarı çıkanlar için yeni uygulamalar geliyor. Bu uygulamaların başında ise ücretli konaklama. Karantinadan kaçıp yakalananlar belirlenen KYK yurtlarına yerleştirilecekler. Burada karantina sürecini tamamlayacak olan vatandaşlar kaldıkları her gün için ödeme yapacaklar.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde yaşanan son gelişmeler önlemlerin sıkılaştırılması gerektiğini gözler önüne koydu.



Son dönemlerde vaka sayılarında yaşanan yüksek artış oranı nedeniyle hastanelerde doluluk oranları arttı. Bu kapsamda yeni önlemler gündeme gelmeye başladı. Özellikle vatandaşların salgın önlemlerine daha sıkı şekilde uymaları için yeni uygulamalar devreye giriyor.



KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE SÜRECİNDE YENİ ÖNLEMLER DEVREDE



Salgının önlenmesi amacıyla uygulamaya giren son uygulamalardan birisi de karantina sürecinde olanlar için başlatıldı.



Kocaeli İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar kapsamında karantina olan ancak karantina kurallarına uymayan, dışarıda yakalanan vatandaşların KYK yurtlarına alınmasına karar verildi. Bu vatandaşlar KYK yurtlarında kaldıkları süre boyunca belli bir konaklama ücreti ödeyecekler.



Zorunlu olarak izolasyon altında olacak olan bu vatandaşlar konaklama bedeli olarak günlük 80 lira ödeme yapacaklar. Bunun yanında bu yurtlarda kalan vatandaşlar şampuan, diş macunu, diş fırçası gibi özel kişisel temizlik ürünlerinin talep etmeleri durumunda toplam konaklama ücretine 25 lira fazladan ödeyecekler.



Emlak365.com