Karantinayı İhlal Etti! Başsavcılık Hakkında 1 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açtı

Koronavirüs ile mücadele sürecinde yaşanan en önemli sorunlardan bir tanesi de karantinada olması gereken vatandaşların topluma karışmaları oldu.
Karantinayı İhlal Etti! Başsavcılık Hakkında 1 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açtı

Koronavirüs ile mücadele sürecinde yaşanan en önemli sorunlardan bir tanesi de karantinada olması gereken vatandaşların topluma karışmaları oldu. Bu kapsamda bu durumun önüne geçilmesi için ek tedbirler gelirken Bursa bir kişiye karantinada olması gerekirken düğünde çalışması dolayısıyla 1 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde ek tedbirlerin alınıp alınmayacağı, sokağa çıkma yasağının yeniden gelip gelmeyeceğinin merak edildiği bu dönemde yeni bir gelişme yaşandı.



Bursa'da Covid-19 testi pozitif çıkan ve karantinaya alınan bir kişi, düğün salonunda çalışma gitti. Burada görüntüleri ortaya çıkan şahsın karantina olması gerekirken kalabalık ortamda çalıştığı tespit edildi. Şahıs hakkında ise hapis istemiyle dava açıldı.



KARANTİNADAN KAÇANA HAPİS CEZASI İSTEMİYLE DAVA



Bursa'nın İnegöl İlçesinde yaşanan olayda, Kurşunlu Mahallesi’nde bir düğün salonunda çalışan T. A. Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle karantinaya alındı. 27 Ağustos'ta alınan karar sonrasında karantina süreci başlayan şahsın 5 Eylül'de gerçekleştirilen bir düğünde salonda çalıştığı tespit edildi.



T.A'nın karantina olması gerekirken düğün salonunda çalışması dolayısıyla İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Düğünde çekilen görüntüler üzerine karantinayı deldiği tespit edilen T.A'ya 3 bin 150 TL ceza uygulandı.



Bu cezanın ardından karantina kurallarına uymayan kişiye bir dava haberi de İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geldi. İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı karantina kurallatına uymayan kişi hakkında soruşturma başlattı. T.A'ya soruşturma kapsamında ‘Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.



Emlak365.com