Karar Verildi, Plan Hazırlandı! Bayram Sonrası Normalleşme Nasıl Olacak?

Tam kapanma sokağa çıkma yasaklarının ardından Ramazan Bayramı sonrası Türkiye'nin nasıl açılacağına dair ilk bilgiler gelmeye başladı. Bayram sonrası ilk olarak nereler açılacak?
Karar Verildi, Plan Hazırlandı! Bayram Sonrası Normalleşme Nasıl Olacak?

Türkiye Ramazan Bayramı nsonrasına kadar devam edecek olan sokağa çıkma yasaklarının ardından ne şekilde normalleşeceği merak konusu oldu. Elde edilen bilgilere göre sınırlamaların kaldırılması belirli bir sistemde yapılacak. Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan görüşmelerde hangi yolların izleneceğinin belirlendiği bildirildi.

NORMALLEŞME NASIL OLACAK!

Vaka sayılarında düşüş meydana gelmesi üzerine harekete geçilecek. Yüz bin nüfusa düşen haftalık ortalama vaka sayısı 100'ün altına düşmesi ile ilk olarak okullar açılacak. Bunun yanında berber ve kuaför gibi az sayıda insanın bir araya geldiği işletmelerin de açılmasına izin verilecek. Kafa, restoran ve lokantaların açılması içinise Haziran ayı beklenilecek. Bu işletmeler yüzde 50 kapasite ile hizmet vermeye başlayacaklar. Şehirler arası toplu taşımada ise yüzde 50 kapasite kuralı bir süre daha uygulanacak ve seyahat kısıtlamalarında esneklik sağlanacak.

TURİZM İÇİN TEDBİRLER UZATILABİLİR

Türkiye'deki yüksek vaka sayılarından dolayı turizm sektörü olumsuz etkileniyor. Hatta Rusya başta olmak üzere çok sayıda ülke Türkiye'yi kırmızı listeye aldı. Turizm gelirlerinin olumsuz etkilenmesi ihtimaline karşı gerekirse kısıtlamaların Haziran ayına kadar devam ettirilmesi yönünde bir karar alınabileceği bildirildi. Bu konuda günlük vaka sayıları belirleyici olacak.

VAKA SAYILARI DÜŞÜYOR

Türkiye'de vaka sayıları son günlerde ciddi anlamda azalma eğilimine girdi. İstikrarlı bir şekilde bu vaka sayısı azalmasının tam kapanma sonuna kadar devam etmesi durumunda ek tedbirlere gerek kalmayacağı bildirildi. Bugün açıklanan kaftalık vaka sayılarında da çok sayıda ilde yüzde 50'ye varan vaka sayısı azalmalarının olduğu görüldü. Bu azalmaların hasta yatışlarına, yoğun bakım doluluk oranlarına ve vefat sayılarına olumlu bir şekilde yansıması bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİRLERDEN GÖÇLER ENDİŞELENDİRMİYOR

Büyükşehirlerden Anadolu'ya tam kapanma döneminde geçen vatandaşların durumu uzmanlarca endişe ile karşılanmıyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri büyükşehirlerden Anadolu'ya giden vatandaşların tam kapanma dolayısı ile gittikleri yerlerde izole olmalarından dolayı virüsün bu yerlerde yayılmasına imkan tanınmayacağı bildirildi.