Kardemir KAP Üzerinden Resmi Açıklama Yaptı, Bakanlıktan Alınan Zehra Zümrüt Selçuk Yönetim Kurulu Üyesi Oldu!

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararnamesi sonrasında alınan Zehra Zümrüt Selçuk'un yeni görevi ortaya çıktı. KARDEMİR Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından KAP üzerinden yapılan resmi açıklama ile Selçuk'un şirketin yönetim kuruluna atandığı duyuruldu.
Kardemir KAP Üzerinden Resmi Açıklama Yaptı, Bakanlıktan Alınan Zehra Zümrüt Selçuk Yönetim Kurulu Üyesi Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Nisan 2021 tarihinde imzalanan kararname ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzun süredir gündemde olduğu gibi 2 bakanlığa bölünmüş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurulmuştu.

Aynı gün yayımlanan Resmi Gazete'nin mükerrer sayısı ile beklenen kabine değişimi için düğmeye basılmış Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevinden alınmış, yerine Mehmet Muş atanmıştı. Bakanlığı bölünen Zehra Zümrüt Selçuk'un yerine ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Vedat Bilgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak ise Derya Yanık getirilmişti.

ESKİ BAKAN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK'UN YENİ GÖREVİ BELLİ OLDU!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un görevi bakanlığın ayrılmasının ardından sona ermişti. Eski Bakan Selçuk'un yeni görevi merak konusu olurken beklenen açıklama KARDEMİR Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP üzerinden yapıldı.

KARDEMİR Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından KAP üzerinden yapılan resmi açıklamada "Şirketimizin münhal durumda bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine , Şirketimiz Yönetim Kurulunca Sn. Zehra Zümrüt SELÇUK'un seçilmesine oybirliği ile karar verilmiştir. İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir" ifadelerine yer verildi.

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDA?

Yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ilk bakanları arasında yer alan Zehra Zümrüt Selçuk 1 Ocak 1979 Ordu doğumludur.

Türkiye 49.'su olduğu üniversite sınavı sonucunda Bilkent Üniversitesi ekonomi bölümünü tam burslu olarak okuyarak mezun oldu.

Fakülte üçüncüsü olarak mezun olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde Michigan Üniversitesinde ve Teksas Eyalet Üniversitesinde ekonomi doktorası eğitimine devam etti. 2003-2007 yılları arasında Teksas Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak bir süre çalıştıktan sonra yurda döndü ve çok sayıda kurumda görev aldı. 2018 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak atandı.

21 Nisan 2021 tarihinde görevinden alınan Selçuk, 6 Mayıs tarihinde Kardemir Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı.