Kardemir'e Yönetim Kurulu Üyesi Olarak Atanan Eski Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un Maaşı Belli Oldu!

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı olarak ikiye ayrılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınan Zehra Zümrüt Selçuk Kardemir yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti. Selçuk'un yeni maaşı araştırma konusu olurken Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker merak edilen rakamı duyurdu. Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi maaşı, huzur hakkı ücreti ne kadar, kaç lira?
Kardemir'e Yönetim Kurulu Üyesi Olarak Atanan Eski Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un Maaşı Belli Oldu!

Kardemir A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP üzerinden yapılan resmi açıklama ile yapılan duyuruda Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevinden alınan Zehra Zümrüt Selçuk'un yönetim kurulu üyesi olarak seçildiği ilan edilmişti.

Haber Türkiye gündemine adeta bomba gibi düşerken sosyal medyada da kısa sürede en çok konuşulanlar arasına girmişti. Süreçte en çok merak edilen konulardan biri de eski bakan Selçuk'un yönetim kurulu üyesi olarak alacağı maaşı ve yeni huzur hakkı ücreti olmuştu.

SÖZCÜ GAZETESİ YAZARI TOKER AÇIKLADI: KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYESİ MAAŞI, HUZUR HAKKI ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

KARDEMİR Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından KAP üzerinden yayımlanan resmi açıklamada "Şirketimizin münhal durumda bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine , Şirketimiz Yönetim Kurulunca Sn. Zehra Zümrüt SELÇUK'un seçilmesine oybirliği ile karar verilmiştir. İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir" ifadeleri ile Selçuk'un yeni görevi duyurulmuştu.

Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker alınan kararı getirildi olarak yorumlamanın yanlış olduğunu belirterek alınan kararın bir seçim sonucu olduğunu belirterek bu noktada tartışmalı olan konunun ise bu seçimin hür irade ile alınıp alınmadığı yönünde yapılabileceğini ifade etti.

Toker yazısında "Bakan Selçuk görevden alınınca Kardemir Yönetim kurulu kendi kendi özgür iredesi ile toplanarak boşta bulunan üyelik için eski bakanı kendi özgür iradeleri ile seçerek bu kararı aldı. Tıpkı daha önceki yönetim kurulu üyeliği seçimlerinde olduğu gibi. Kardemir'in bu seçimi kendi özgür iradesi ile yaptığını düşünüyorsanız o zaman düşünmeye devam edin" diyerek kararı eleştirdi. Toker Kardemir yönetim kurulu üyelerine verilen huzur hakkı ücretini ise 39 bin 425 lira olarak duyurdu.