Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ABD'de Başkan Adayı Joe Biden'ın Erdoğan Sözlerine Yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonu gündeme bomba gibi düşen Joe Biden açıklamalarına yanıt verdi.
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ABD'de Başkan Adayı Joe Biden'ın Erdoğan Sözlerine Yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonu gündeme bomba gibi düşen Joe Biden açıklamalarına yanıt verdi. Bu konuda yapılan açıklamalara çok sert yanıt veren Kılıçdaroğlu hiç bir emperyal gücün gölgesini dahi kabul etmiyoruz, ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu konuşmasında bu açıklamaların 7 ay sonra neden gündeme geldiğini de sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'de Kasım ayında seçimlerde başkan adayı olan Joe Biden'ın konuşmasına yanıt verdi.



CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN JOE BIDEN'IN AÇIKLAMALARINA İLK YANIT GELDİ



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'e düzenleyeceği ziyaret öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.



Kendi evinin önünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu kendisine sorulan sorulara yanıt verdi. Bu kapsamda haftasonunda sosyal medyanın gündemine düşen Joe Biden açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu, Biden'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.



Konuşmasının devamında söz konusu açıklamanın 2020 yılının ilk günlerinde yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu bu konuya ilişkin bu zamana kadar neden açıklama yapılmadığını sordu.



CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuya ilişkin "Hiçbir emperyal gücün gölgesini dahi kabul etmiyoruz. Çünkü bağımsızlık bizim karakterimizdir. Bu karakterden yola çıktık. Beni üzen şey şu; gerçekten de 7 ay önce söylenen bu sözlere dışişleri bakanının tepki vermemesi, Erdoğan'ın tepki vermemesi, Fahrettin Altun'un tepki vermemesi, kendi kadrolarının tepki vermemesi ve 7 ay sonra da bunun Türkiye'nin gündemine getirilmesi. Neden? Gerçekten merak ediyorum. Acaba yine birileri 'Bunu kullanın, deliğe süpürmeyin' mi dedi. Biz bunları merak ediyoruz." sözlerini kullandı.



ABD'de Başkan Adayı Joe Biden, Ocak ayında yapmış olduğu konuşmasında Türkiye'de iktidarın değişmesine yönelik haddi aşan ifadeler kullanmıştı.



Emlak365.com