Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'ya İstifa Çağrısı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nde meydana gelen olaylara ilişkin olarak açıklama yaptı ve rektör Melih Bulu'yu istifaya davet etti.
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'ya İstifa Çağrısı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nde meydana gelen olaylara ilişkin olarak açıklama yaptı ve rektör Melih Bulu'yu istifaya davet etti.

Türkiye haftalardır Boğaziçi Üniversitesi'nde meydana gelen olaylara kilitlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü gündemine Boğaziçi Üniversitesi'ni alarak açıklamalarda bulundu.



Türkiye'de her vatandaşın çocuklarının üniversiteye gitmesini istediğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Hepimiz evlatlarımız bizden fazla imkanlara sahip olsunlar, kimseyemuhtaç olmasınlar, onları evlendirelim, güzel torunlarımız olsunlar isteriz. Anne ve babaların beklentisi budur. Çocuklarımız üniversiteyi kazandığında o yüzden çok seviniriz.” dedi.



Üniversitelerin bilgi kaynağı olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Üniversitelerimiz bilim yuvasıdır. Orayı kavga yuvası olarak görmek büyük haksızlıktır. Gelişmiş ülkelere bakın her biri akademiz gelişmeyi yakalayabilmiş ülkelerdir. Boğaziçi Üniversitesi'nde de ülkemizin güzel çocukları eğitim alıyorlarlar.oraya girmek hiç de kolay değildir. Büyük bir başarınızın olması gerekir.” ifadelerini kullandı.



İSTENMEDİĞİNİZ YERDE KALMAMALISINIZ!



Boğaziçi Üniversitesi'nin kendisine özgü geleneklere sahip olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bazı durumlarda gelenekler kanunlardan üstündür.Şimdi siz üniversiteye bir kişi atıyorsunuz. Ancak üniversite o kişiyi kabul etmiyor. Burada olması gereken ne? Çıkıp beni kimse kabul etmiyor o zaman büyüklük bende kalsın ben ayrılayım diyebilecek medeni cesarete sahip olmak gerekir. Bunu yapmadığınız zaman ise kaos çıkıyor. Bu kaosun sonuçlarını üzülerek takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.



REKTÖR MELİH BULU İSTİFA ETMELİDİR!



Üniversiteler üzerinden uygulanan oyunlarla Türkiye'nin çok acılar çektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim yaşımızdakiler 80 öncesini ve sonrasını gayet iyi hatırlar. Kimi sağ dedi kimi sol dediler. Başkaları o dönemin gençlerinin ellerine silah vererek birbirlerini öldürttüler. Türkiye böyle bir sürecin içerisine sokulmamalı. Üniversitelerde gerginlik yaşanması en son isteyeceğimiz şeydir. Öğrenciler seni istemiyor, öğretim üyeleri seni istemiyor ama koltuğa yapışmış kalmışsın. Bir aydır kendisine bir yardımcı bile bulamadı. Her teklif götürdüğü ben yokum diyor. O zaman çekileceksin. Melih Bulu istifa ettiği açıklayıp herkesi rahatlatmalıdır.” açıklamasını yaptı.



Emlak365.com