Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Hodri Meydan: Kâğıt Oyunu Bilmiyor Diyen Önüme Çıksın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu kahvehanelerdeki kağıt oynama yasağının kaldırılmasına ilişkin açıklamalarına gelen eleştirilere ilginç bir şekilde yanıt verdi.
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Hodri Meydan: Kâğıt Oyunu Bilmiyor Diyen Önüme Çıksın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu kahvehanelerdeki kağıt oynama yasağının kaldırılmasına ilişkin açıklamalarına gelen eleştirilere ilginç bir şekilde yanıt verdi. Kemal Kılıçdaroğlu kendisi hakkında kağıt oyunu bilmiyor diyenlere meydan okudu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Türkiye Tabipler Birliği'ni ziyaret etmiş ve orada bir açıklama yaparak kahvehanelerde oyun yasaklarının çeşitli tedbirler alınarak kaldırılması gerektiğini söylemişti. Kılıçdaroğlu bu önerisini yaparken tedbir olarak da her el yeni kağıt açılmasını ifade etmişti. Bu açıklamaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na yoğun şekilde eleştiri yapıldı.



ÇIKIN KARŞIMA BRİÇ OYNAYALIM!



Kahvehanelerde oyun yasaklarının kaldırılmasına yönelik önerisine gelen eleştirilere cevap veren kemal Kılıçdaroğlu, “Maliyeti arttıracak bir öneri yapmadım. Her el kağıt değiştirilir dediğim için yanlış anlamış olabilirler. Her elde değil her oyunda kağıt değiştirilir. Her elde değiştirirseniz 4 turluk bir oyunda 4 yeni kağıt kullanmanız gerekir. Her elde sözlerimin peşinden gidenler sanırım kumar oynayanlardır. Ben o gelenekten gelmiyorum. Kılıçdaroğlu oyun bilmiyor eleştirisi yapanlara sesleniyorum. Çıkın karşıma briç oynayalım bakalım biliyor muyum yoksa bilmiyor muyum.” dedi.



GEÇİMLERİNİ KAHVEHANEDEN SAĞLAYANLAR SENİN UMRUNDA MI?



Kahvehanelerin zor durumda olduklarını tekrarlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye'de 700 binden fazla kahvehane var. Siz bu insanların dükkanlarını kapattınız. Pandemi var kapatıyoruz dediniz. Buna bir itirazımız oldu mu? Elbette salgın varsa kapatacaksınız. Daha sonra kahvehane işleten vatandaşlarımıza dükkanlarınızı açabilirsiniz dediniz. Açsın ama nasıl açsın. Bu insanların ekmek teknelerini kapatırken tamam kapatıyorum ama 3 ay kiranı ben ödeyeceğim dedin mi? Elbette demedin, kahvehaneden geçinen milyonlarca insan senin umrunda mı? Ben kahvehanelerden geçimini sağlayan vatandaşlarımızın sözcüsü olarak bu sözleri söyledim.” ifadelerini kullandı.



GARİBANLARIN SÖZCÜSÜ BENİM!



Siyasetin vatandaş için yapıldığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer biz vatandaşın derdini dile getirmeyeceksek neden siyaset yapıyoruz. Toplumun en sahipsiz kesimlerinin sesi olamayacaksanız siyasetle işiniz ne? Bugün kahveciler sahipsiz ve ben onlara sahip çıkıyorum. Bu ülkedeki her garibanın, her mağdurun, her yoksulun sözcüsü benim. Bununla da gurur duyarım.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com