Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Militan' Eleştirilerine Cevap: "Devlet Memuru Siyasetle Uğraşmaz!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde oldukça tartışılan “militan” konusunda yeni bir açıklama yaparak sözlerinin arkasında durduğunu söyledi.
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Militan' Eleştirilerine Cevap: "Devlet Memuru Siyasetle Uğraşmaz!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde oldukça tartışılan “militan” konusunda yeni bir açıklama yaparak sözlerinin arkasında durduğunu söyledi. Devlet memurlarının bir partiye hizmet etmemesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, devlet memurlarının siyaset yapamayacağını belirtti.

Türkiye'de siyasetin en güncel tartışma konusu olan valilere ve kaymakamlara CHP'liler tarafından “militan” yakıştırması yapılması hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni bir açıklama yaptı.



MİLİTAN AÇIKLAMASI!



Militanın sözlük anlamımna vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Sözlükte militanın anlamı nedir? Belirli bir düşünceyi savunan kişi demektir. O düşünce için mücadele eden kişi demektir. Bizim bu tartışmada bahsettiğimiz konu devletin tarafsızlık niteliğinin kaybolmasıdır. Ancak bunun üzerini örtmek isteyenler tartışmayı başka tarafa çekiyorlar. O konuda en küçük bir beyanatları yok.” dedi.



DEVLET MEMURU SİYASETLE UĞRAŞMAZ



Tarafsızlık konusunda örnek veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer bir Milli Eğitim Müdürü çıkıp İhvan'ın yaptığı hareketi, logosunu resmi panoya koyup üzerine de fotoğraf çektiriyorsa bu kişiden devlet memuru olmaz. Devlet memur geleneği bellidir. Devlet memurları siyasetle uğraşmaz. Valiler ve kaymakamlar siyaset yapmazlar. Onlar tarafsız olmak zorundalar. Devleti temsil eden bu görevliler bir partiyi temsil etmiyorlar. Eğer bir partiyi temsil edeceklerse, böyle bir arzuları varsa o görevi bırakıp ilgili partide siyaset yapsınlar. Ancak yok siz bir partiye hizmet etmeyi tercih edip o partinin bir elemanı haline gelirseniz militanlaşmış olursunuz.” ifadelerini kullandı.



DEVLETİ POLİTİZE ETMEKTEN VAZGEÇSİNLER!



Konuya dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrını da eleştiren kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan valilere talimat verip bütün valiler dava açsın diyor. Bununla da yetinmeyip 'Bütün valiler benim emrimdedir. Dolayısı ile Ak Parti'nin emrindedir ve ben talimat veriyorum hep beraber dava açın' diyor. Bu ne demektir? Bir partinin genel başkanının talebini valilerin kabul etmesi demektir. Bunun mantıkla tutulur bir yanı var mı? Devleti politize etmekten vazgeçsinler. Devlet memurları vatandaşların siyasi görüşlerine bakmadan hizmet etmek zorundadırlar.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com