Kılıçardaroğlu: Belediyelerimiz Yoksulluk Envanteri Çıkarıyorlar Kime Ne Kadar Yapılacağı Belirleniyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eğitim alanında yapmış olduğu çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kılıçardaroğlu: Belediyelerimiz Yoksulluk Envanteri Çıkarıyorlar Kime Ne Kadar Yapılacağı Belirleniyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eğitim alanında yapmış olduğu çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu konuşmasında bu çalışmaların içerisinde belediyelerin sürdürdüğü yoksulluk envanteri uygulaması olduğunu da bildirdi Bu uygulama ile Kılıçdaroğlu hangi vatandaşa ne kadar yardım yapılacağına ilişkin sağlıklı veriler elde edildiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ulusal basında görevli eğitim editörleri, eğitim uzmanları ve sektör temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu toplantıda partisinin eğitim alanında yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.



CHP'DEN YOKSULLUK ENVANTERİ ÇALIŞMASI



CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, BMilli Eğitim Bakanlığı'nın derslik ihtiyacı için yürütebilecekleri çalışmalara dair öneri sunduklarını ifade etti. 3 büyük kent başta olmak üzere 11 büyükşehirde kendilerine yer gösterilmesi durumunda 4 ay içinde MEB’in arzu ettiği kadar derslik yapabileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'da deprem sonrası inşa edilen projeyi hatırlattı. MEB'in 57 bin derslik ihtiyacı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, rsa gösterilmesi halinde de 1 yıl içinde hiçbir karşılık beklemeksizin vatandaşa hiçbir mali yük getirmeden ihtiyacın karşılanabileceğini ifade etti.



Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’na dilekçeyle başvuru yaptıklarını ve internet erişimi, televizyonu olmayan çocukların sorununu birlikte çözebileceğimizi bildirdik dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasında ayrıca MEB, uzattığımız eli sevinçle karşılamalıydı, ifadelerini kullandı.



CHP'li belediyelerin yeni bir çalışmasına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki günlerde bu dilekçeye de olumlu bir yanıt geleceği kanısında değilim. Şu anda bütün belediye başkanlarımız, muhtarlarla birlikte, ‘Yoksulluk Envanteri’ çıkarıyor. Kime ne kadar yardım yapılacağına dair sağlıklı veriler elde ediliyor. " açıklamasında bulundu.



Emlak365.com