Kılıçdaroğlu'ndan HDP Açıklaması! Hiçbir Zaman Birlikte Olduk Demedik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmasında hiçbir zaman HDP ile beraber olduk demediklerini söyledi.
Kılıçdaroğlu'ndan HDP Açıklaması! Hiçbir Zaman Birlikte Olduk Demedik

Siyasi gündemin konuşulan başlıklarına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan değerlendirmeler geldi. Sinop'ta muhtarlarla bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmasında HDP ile birliktelik, ittifak başlıklarına değindi.

CHP OLARAK ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİBİZ

Konuşmasının başında Türkiye'de çözülecek sorunun olmadığını, her sorunun çözülebileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkenin sorunlarını çözmeye talip olduklarını bildirdi. Türkiye'nin zengin kaynakları olduğunu söyleyen CHP Lideri bir ayda 128 milyar dolar nereye gitti diye sordu. Kılıçdaroğlu bu para ile birçok sorunun çözülebileceğini ifade ederek paranın nereye gittiğini söyledi.

'HDP İLE BİRLİKTE OLDUK, DEMEDİK'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında ise siyasi konulara değindi. Bu noktada bazı muhtarların Cumhuriyet Halk Partisi ile HDP'nin yakınlaşmasına dair duydukları rahatsızlığı dile getirmesiyle Kemal Kılıçdaroğlu konuya dair açıklamalarda bulundu.

Bu soruya ittifak konusuna değinerek yanıt veren Kılıçdaroğlu, CHP'nin millet ittifakı içinde yer aldığını ve bu ittifakta 4 partinin bulunduğunu söyledi. Millet İttifakında; İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve CHP'nin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu yerel yönetimlerde de ittifak olmadığını söyledi.

"HDP ayrı bir parti, biz ayrı bir partiyiz. Biz hiçbir zaman, 'HDP ile beraber bir parti olduk' demedik ama bizim bir özelliğimiz var. Tarihin bize yüklediği bir özellik bu. Biz zulmün karşısında susmayız. Haksızlık karşısında susmayız. Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Eğer sevgili Peygamberimiz bunu söylemişse haksızlık karşısında susmayız. Bu, insanlığın bir gereğidir."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda ise hakkında ortaya atılan bazı iddialara yanıt verdi.