Kış Geri Döndü, Meteoroloji'den 47 Şehre Uyarı Geldi: Dondurucu Soğuklar, Fırtına, Sağanak Yağış!

Türkiye yazı beklerken ısınan havalar büyük sevinç yaratmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan peş peşe açıklamalar sevinci yarım bırakırken kış geri geldi. Bazı şehirlerde hava sıcaklığı sıfırın altını görürken, kar yağışı yaşandı. Zirai don uyarısı yapan MGM son hava durumu tahmin raporu ile çok sayıda şehirde fırtına ve sağanak yağış uyarısı yaptı. Bugün hava nasıl, bayramda hava nasıl olacak, yağmur var mı, yağışlar devam edecek mi?
Kış Geri Döndü, Meteoroloji'den 47 Şehre Uyarı Geldi: Dondurucu Soğuklar, Fırtına, Sağanak Yağış!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ne yazık ki küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkileri görülmeye devam ediyor. Süreçte mevsimler değişirken ilk baharı göremeyen Türkiye bir anda yaza giriş yapmış, havalar ısınmıştı. Ne yazık ki beklenen yaz kısa sürdü ve havalar bir anda soğudu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından zirai don uyarısı yapılırken özellikle de yüksek yaylalara çok sayıda şehirde kar yağışı yaşanması büyük şaşkınlık yarattı. Mayıs karı ile hava sıcaklıkları düşerken süreçte Meteoroloji Genel Müdürlüğü çok sayıda il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU YAYIMLANDI, 47 İLDE SARI KODLU UYARI VERİLDİ!

Açıklanan son hava durumu tahmin raporuna göre bu hafta hava sıcaklıkları pek çok bölgede mevsim normallerinin altında seyredecek. Özellikle de yağmur beklenen iller de yağışların da etkisi ile hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek. Soğuk hava birkaç gün daha etkisini sürdürürken Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde ise şiddetli fırtına etkisini göstermeye devam edecek.

Kış Geri Döndü, Meteoroloji'den 47 Şehre Uyarı Geldi: Dondurucu Soğuklar, Fırtına, Sağanak Yağış!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporunda bugün öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz'in kuzeyi ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sıcaklıklıkların 0 derecenin altına düşmesi nedeni ile zirai don uyarısı yapıldı.

Yayımlanan raporda Osmaniye, Adana, Sivas, Ankara, Ağrı, Bingöl, Çorum, Bolu, Siirt, Erzincan, Kastamonu, Ordu,Gümüşhane, Kırıkkale, Eskişehir, Kars, Kayseri, Malatya, Şırnak, Amasya, Muş, Samsun, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat, Bayburt, Ardahan, Düzce, Adıyaman, Erzurum, Artvin, Bitlis, Çankırı, Elazığ, Giresun, Hakkari, Kırşehir, Karabük, Kahramanmaraş, Nevşehir, Rize, Trabzon, Van, Zonguldak, Bartın ve Iğdır illeri için sarı kodlu uyarı verilirken bu illerde yaşayan kişilerin ani su ve sel baskınları ile çatı uçması, kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı önlem almaları istendi.