Kızılay Aracına Suriye'de Hain Saldırı! Bir Personel Şehit Oldu, Bir Personel Yaralandı

Suriye'nin kuzey kesiminde seyir halinde olan bir Türk Kızılay aracına hain bir saldırı düzenlendi.
Kızılay Aracına Suriye'de Hain Saldırı! Bir Personel Şehit Oldu, Bir Personel Yaralandı

Suriye'nin kuzey kesiminde seyir halinde olan bir Türk Kızılay aracına hain bir saldırı düzenlendi. Gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu bir personel şehit olurken bir personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Kuzey Suriye'de yaşanan hain saldırının ardından konuya ilişkin resmi açıklama Türk Kızılayı'ndan geldi.



Türk Kızılayı yapmış olduğu kamuoyu açıklamasında yaşanan saldıya dair detayları açıkladı. Basın açıklamasında Suriye'nin kuzeyinde görevli Türk Kızılay ekibinin bulunduğu araca silahlı saldırı düzenlendiği, bu saldırı sonucunda bir personelin şehit olduğunu ve bir personelin de yaralandığını duyurdu.



KIZILAY ARACINA SURİYE'DE SALDIRI



Kızılay tarafından yayımlanan basın açıklamasında saldırının detayları paylaşıldı. Kızılay üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan seyir halindeki Türk Kızılay aracına plakasız iki araç içeresinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açıldığını belirtti. Çobanbey- El-Bab arasında kalan bölgede yaşanan hain saldırı sonucunda Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında çalışan bir Türk Kızılay personeli şehit oldu. Araç içerisindeki bir personel yaralanırken bir personel de yara almadan kurtulmayı başardı.



Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan Açıklama



Kuzey Suriye'nin Çobanbey- El-Bab arasında kalan bölgede yaşanan hain saldırının ardından Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık açıklamalarda bulundu. Kerem Kınık olaya dair konuşamsında "Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum." dedi.



Emlak365.com