Korana Virüs Pik Yaptı, Çok Sayıda İlde Yeni Zorunlu Korana Virüs Tedbir Kararları Açıklandı! 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Olan İller Listesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sonrası beklendiği üzere korana virüs salgını nedeni ile yeni sıkılaştırma ve tedbir kararları açıklandı.
Korana Virüs Pik Yaptı, Çok Sayıda İlde Yeni Zorunlu Korana Virüs Tedbir Kararları Açıklandı! 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Olan İller Listesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sonrası beklendiği üzere korana virüs salgını nedeni ile yeni sıkılaştırma ve tedbir kararları açıklandı. Özellikle de virüste birinci derece risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşlar için yeni yasak kararları çıktı. 65 yaş yasağı olan iller hangileri, hangi illerde 65 yaş yaş üstü sokağa çıkma yasağı var, 65 yaş üstü yasak gelen iller hangileri?

Yaz döneminde gevşetilen korana virüs tedbirleri sonrası vatandaşın sosyal mesafe ve maske kurallarına uymaması ne yazık ki vaka sayısında rekor artışlar yaşanmasına neden olmuştu.



Yaşanan artış sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önlemlerin zorunlu olarak arttırılacağını dile getirirken il ve ilçe hıfzısıhha kurulu kararları ile yeni yasak açıklamaları peş peşe geldi.



HANGİ İLLERDE 65 YAŞ ÜSTÜ YASAK GELDİ / VAR?



Çok sayıda ilde vaka sayısında yaşanan artışların ardından yeni yasak kararları alındı. Bu iller şu şekilde sıralandı;




  1. Ankara,
  2. Bursa,
  3. Kayseri,
  4. Siirt,
  5. Şanlıurfa,
  6. Van,
  7. Yalova,
  8. Elazığ,
  9. Bartın,
  10. Kütahya,
  11. Kırıkkale,
  12. Manisa,
  13. Sivas,
  14. Tunceli,
  15. Kocaeli,
  16. Eskişehir,
  17. Karabük,
  18. İzmir,
  19. Konya,
  20. Tekirdağ,
  21. Bilecik,
  22. Tokat,
  23. Mardin,
  24. Muğla,
  25. Çankırı,
  26. Balıkesir,
  27. Bolu,
  28. Aksaray


65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER HANGİLERİ?



Yukarıda yer alan illerin bazılarında sadece belirli saatlerde toplu ulaşımı kullanma, düğün, nişan, taziye yemeği gibi etkinliklere katılma yasağı gibi yasak kararları uygulamaya alınırken bazılarında ise belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulaması ilan edilmesine karar verildi.



Yaşadığınız ilde hangi yasağın olduğunu öğrenmek için Valilik internet sitesi üzerinden yapılan duyuruları takip etmeniz yeterli olacaktır. Örneğin Mardin'de 65 yaş ve üstü kişilerin saat 10.00- 20.00 haricinde sokağa çıkmaları yasaklanırken Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise “65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın düğün, nişan, nikah, kına, sünnet, mevlit, cenaze gibi toplu organizasyonlara, sadece 1. 2. 3. derece (anne, baba, kardeş, torun, dede, nine, amca, hala, teyze, dayı) yakın akrabalarının sosyal mesafe ve maske kuralına riayet ederek katılması, bunun dışındaki 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın katılımlarının kısıtlanmasına oy birliği ile karar verilmiştir" ifadeleri ile sokağa çıkma yasağı harici yasaklar açıklandı.



Ankara'da yaşayan kişiler Ankara'da ilan edilen yasakları takip etmek için arama motoruna Ankara Valiliği yazarak resmi duyurulara ulaşabilmektedir.



Korana Virüs Pik Yaptı, Çok Sayıda İlde Yeni Zorunlu Korana Virüs Tedbir Kararları Açıklandı! 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Olan İller Listesi



Çıkan arama sonuçlarında yer alan duyurular ve basın açıklamaları bölümünde bulunan il ve ilçe hıfzısıhha kurulu kararları ile yaşadığınız şehirde uygulanan yasak kararlarını takip edebilirsiniz.



Emlak365.com