Koranavirüs Salgını Sonrası Satılık Fransız Şatoları ve Tarihi Malikanelerinin Fiyatları Yüzde 30 Ucuzladı!

Korana virüs salgını ile sarsılan dünya ekonomik olarak zor günler geçirirken salgın emlak sektörünü de olumsuz etkiledi.
Koranavirüs Salgını Sonrası Satılık Fransız Şatoları ve Tarihi Malikanelerinin Fiyatları Yüzde 30 Ucuzladı!

Korana virüs salgını ile sarsılan dünya ekonomik olarak zor günler geçirirken salgın emlak sektörünü de olumsuz etkiledi. Tarihi şatoları ve malikaneleri ile ünlenen Fransa'da fiyatlar pandemi döneminde yüzde 30 ucuzladı.

Dünyanın en çok beğenilen tarihi yapılarına ev sahipliği yapan Fransa'da pandemi döneminde lüks malikanelerin ve tarihi şatoların fiyatları büyük oranda ucuzladı.



Avrupa'da çakılan emlak fiyatları dikkat çekerken Fransa'da da satılık şato fiyatları ve tarihi malikaneler yüzde 15 ila 30 oranında değer kaybı yaşadı.



AVRUPA EMLAK PİYASASI ÇAKILDI, SATILIK ŞATO FİYATLARI YÜZDE 30 UCUZLADI!



Korana virüs tüm dünyayı olduğu gibi Fransa'yı da ekonomik olarak vurdu. Özellikle de Avrupa emlak piyasası krizden büyük zarar gördü. Yapılan araştırmalar 2019 yılının aynı dönemine oranla 2020 yılında pandemi nedeni ile konut, arsa, arazi gibi taşınmazların değerlerinde büyük kayıplar yaşandığını ortaya koydu.



Fransanın simgesi haline gelen büyük şatolar ve tarihi malikaneler de süreçten olumsuz etkilendi. Turistik işletmelere kiraya verilen bu yapılarda hem gelen turistlerin yapmış olduğu ziyaretlerden hem de düğün gibi organizasyonlar üzerinden para kazanan şirketler pandemi nedeni ile bu gelirlerden mahrum kalınca satışa geçti.



Yoğun satış baskısı sonucunda pandemi döneminde fiyatlar yüzde 15 ila 30 arasında düştü. Özellikle de kapanma riski ile karşı karşıya olan kişilerin yapmış oldukları satışlarda fiyatlar dramatik hale gelirken bazı yatırımcılar ise bu krizi fırsata çevirerek alıma başladı.



Emlak365.com