Koronavirüs Aşısı İçin Tarih Verdiler! Koronavirüs Aşısı Ne Zaman Bulunacak?

Tüm dünyada büyük bir dehşete sebep olan koronavirüse çare bulunamaması insanları tedirgin etmeye devam ediyor.
Koronavirüs Aşısı İçin Tarih Verdiler! Koronavirüs Aşısı Ne Zaman Bulunacak?

Tüm dünyada büyük bir dehşete sebep olan koronavirüse çare bulunamaması insanları tedirgin etmeye devam ediyor. Çok sayıda ülkede bilim adamlarının yoğun çalışma içerisinde olduğu bilinirken şu ana kadar koronavirüsü yok eden bir aşı veya ilaç keşfedilemedi. Dünya Sağlık Örgütü ise aşının ne zaman bulunacağına dair tarih verdi.

Koronavirüs tüm dünyada her gün binlerce insanın ölümüne sebep olmaya devam ediyor. Sadece İtalya'da bir günde yaklaşık 800 kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmeye başladı. Fransa'da son 24 saatte 112 kişi koronavirüs salgını sebebiyle yaşamından oldu. Türkiye'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 21'e kadar çıktı.



Dünyada büyük bir korku uyandıran koronavirüsü iyileştirecek aşının ne zaman bulunacağı konusu son dönemlerin en çok merak edilen sorusu oldu. Farklı farklı ülkelerde çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bilim adamları labaratuvarlarda yoğun bir mesai harcamaya devam ediyorlar.



Koronavirüsü iyileştirecek bazı aşı çalışmalarında deneme aşamalarına geçildi ancak herhangi bir müspet sonuç şu ana kadar bulunamadı. Uzmanların tahminlerine göre 1 yıl ile 1,5 yıl arasında koronavirüs aşısı bulunup insanların kullanımına sunulacak.



Reuters'te yer alan bir habere göre Koronavirüs aşısı ile alakalı olarak en net açıklama ise Dünya Sağlık Örgütü'nden geldi. Dünya Sağlık Örgütü Acil durumlar Programı Genel Müdürü Mike Ryan, “Koronavirüs aşısının en erken bir yıla kadar bulunacağını konuşuyoruz ama aşı gelecek.” dedi.



Koronavirüs aşısının kim tarafından bulunacağı merak edilirken aşı bulunduğunda ne şekilde dağıtım yapılacağı da akıllarda soru işareti yarattı. Dünyada çok sayıda hasta varken şimdiden bu aşının ihtiyacı karşılayacak şekilde üretilip üretilemeyeceği tartışılmaya başlandı.



Emlak365