Koronavirüs Destekleri ve Yardım Parası İle Lüks Evler ve Lamborghini Araba Alan Çete Çökertildi!

Tüm dünya korona virüs salgını ile mücadeleye devam ederken süreçte verilen koronavirüs destekleri ve para yardımları da ihtiyaç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor.
Koronavirüs Destekleri ve Yardım Parası İle Lüks Evler ve Lamborghini Araba Alan Çete Çökertildi!

Tüm dünya korona virüs salgını ile mücadeleye devam ederken süreçte verilen koronavirüs destekleri ve para yardımları da ihtiyaç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle de doların verdiği güçten yararlanan Amerika'da devlet destek programları büyük rakamları ile dikkat çekerken dolandırıcıların da iştahını kabartıyor. Amerika'nın Teksas eyaletinin Houston kentinde yaşayan 6 kişi, İllinois eyaletinde yaşayan bir adamla işbirliği yaptı ve dudak uçuklatan bir dolandırıcılığa imza attı.

Dünyada korona virüs salgınının neden olduğu ekonomik dalgalanma tüm hızı ile devam ederken hükümetler tarafından da ekonomide yaşanan ateşin söndürülmesi için destek ödemeleri yapılıyor. Bu konuda en büyük destek paketlerini açıklayan ülkeler arasında yer alan Amerika'da yeni bir vurgun ortaya çıkarıldı.



DEVLETİN ÖDEMİŞ OLDUĞU DESTEK PARASI İLE LÜKS ARABALAR VE EVLER SATIN ALMIŞLAR!



Amerika'nın en çok okunan gazeteleri arasında yer alan Daily News tarafından yapılan habere göre Teksas eyaletinin Houston kentinde yaşayan 6 kişi, İllinois eyaletinde yaşayan bir adamla işbirliği yaparak büyük bir vurguna imza atıldı. 7 kişi tarafından kurulan örgüt 30 milyon dolarlık kredi başvurusunda bulundu.



Yapılan başvurular sonrasında Amerikan hükümeti tarafından onaylandı ve 16 milyon dolarlık korona virüs destek ödemesi yapıldı. 7 kişilik örgüt sahte vergi ve ödeme belgeleri, banka hesap bilgileri sunarak devletin vermiş olduğu destek kredisinden yararlandı. Toplamda 30 milyon dolarlık kredi başvurusu yapan ekibin yapılan inceleme sonrasında 16 milyon dolarlık kredi onayı aldığı tespit edildi.



Konu hakkında açıklama yapan Başsavcı Ryan Patrick “Bazı dolandırıcılar para çalmak için en karmaşık planları oluşturuyor. Bu insanlar, yaratıcılıklarını ve çabalarını yararlı bir işe harcasalar ne kadar üretken olabileceklerini bir düşünün” ifadesini kullanarak olayın faillerinin yakalanarak göz altına alındıklarını söyledi. Sanıklar tarafından yapılan incelemede 7 kişinin üzerine teşvik parası ile alınmış olduğu tespit edilen aralarında son model Lamborghini ve Porchce arabalar ile lüks evlerin yer aldığı 45 mülke el konulduğu duyuruldu.



Emlak365.com