Koronavirüs Yasakları Geri Gelmeye Başladı! İki İlde Daha 65 Yaş İçin Sokağa Çıkma Yasağı Kararı!

Türkiye'de koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesiyle beraber illerde yeni koornavirüs yasakları ile alakalı kararlar alınmaya devam ediliyor.
Koronavirüs Yasakları Geri Gelmeye Başladı! İki İlde Daha 65 Yaş İçin Sokağa Çıkma Yasağı Kararı!

Türkiye'de koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesiyle beraber illerde yeni koornavirüs yasakları ile alakalı kararlar alınmaya devam ediliyor. Türkiye'de çok sayıda ilde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlara yönelik kısıtlamalara iki yeni il daha eklendi.

Koronavirüs salgınının Türkiye'de yeniden etkisini göstermeye başlamasıyla yasaklar yeniden geri gelmeye başladı. Çok sayıda ilde 65 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlara yönelik kısıtlama kararları alındı. Bu kararlara ek olarak iki il daha kısıtlama uygulamasına daha gideceği resmi makamlarca açıklandı.



KONYA'DA YENİ YASAKLAR AÇIKLANDI!



Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu bugün Konya Valisi Vahdettin Özkan yönetiminde kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda 65 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için kısmi kısıtlama kararı çıktı. Yeni karara göre Konya genelinde 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar her gün saat 10:00 ile 20:00 arasında sokağa çıkabilecekler. Diğer saatler arasında ise bu vatandaşların sokağa çıkmaları yasak olacak. Bu karara muhalefet edenlere ise para cezası uygulanacak.



DÜĞÜNLERE KISITLAMA GETİRİLDİ!



Ayrıca uygulamaya sokulan yasaklara göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar pazar yerlerine, AVM'lere, toplu taşıma araçlarına girişleri konusunda yasak getirildi. Ayrıca il genelinde tüm düğün organizasyonlarının 50 kişi ile sınırlı tutulması kararlaştırıldı. Düğünlere 16 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar katılamayacaklar.



TUNCELİ DE YENİ YASAKLARI DUYURDU



Koronavirüs yasaklarını geri getiren bir diğer il de Tunceli oldu. Tunceli'de İl Pandemi Kurulu tarafından yapılan toplantıda 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların saat 10:00 ile saat 20:00 arasında sokağa çıkabilmelerine ve diğer saatlerde sokağa çıkmalarının yasak olmasına karar verildi.



Emlak365.com