Koronavirüs Yeni Vaka Sayısı Kritik Eşiği Aştı, 5 İlde Karantina Kararı Çıktı!

9 günlük bayram tatili yaramadı, korkulan oldu! Koronavirüs vaka sayısı hızla yükselirken 5 ilden yeni karantina haberleri geldi!
Koronavirüs Yeni Vaka Sayısı Kritik Eşiği Aştı, 5 İlde Karantina Kararı Çıktı!

2 senelik pandemi sonrası ilk kez kısıtlamasız geçen Kurban Bayramı tatili beklendiği üzere koronavirüs vaka sayısında artışa neden oldu. Açıklanan 23 Temmuz 2021 tarihli koronavirüs vaka sayısı rakamı kritik eşik olarak kabul edilen 10 bin sınırını aştı.

Dünkü vaka sayısı 11 bin 94 kişi olarak açıklanırken hayatını kaybede kişi sayısı ise 60 kişi olarak açıklandı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan yeni vaka sayısı ve bayram sonrası 4. dalga uyarısı iyice artarken aşı olmayan kişilere de kritik aşı çağrısı geldi

AŞILAMA ORANI ARTMAZSA 4. VAKA VURABİLİR!

Konu hakkında açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman "Dünyada 95'den fazla ülkede görüldüğü bilinen ve yayılımı önlenemeyen, yeniden sınır kapama ve kapanmalara yol açan Delta varyantının ülkemizde de etkisini göstermeye başladığını görüyoruz. Aşılarımızı olmaz ve tedbirlere uymazsak kısa sürede vaka artışları ve nisan ayı rakamlarına ulaşmamız kaçınılmaz olur" uyarısında bulundu.

Aşılama rakamlarının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alan İsrail ve İngiltere'de dahi delta varyantı nedeni ile yeni vaka sayısında artış yaşandığını belirterek toplumsal bağışıklık ve delta varyantına karşı koruma için toplumsal bağışıklık oranının yakalanması gerektiğini bunun için de aşılama oranın en az yüzde 70 - 80 civarına çekilmesi gerektiğini dile getirdi.

Koronavirüs Yeni Vaka Sayısı Kritik Eşiği Aştı, 5 İlde Karantina Kararı Çıktı!

KORONAVİRÜS VAKA SAYISI SON 10 GÜNDE 2 KATINA ÇIKTI, PEŞ PEŞE KARANTİNA HABERLERİ GELDİ! BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN KÖYLER, YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?

Koronavirüs vaka sayısında yaşanan hızlı artış nedeni ile 5 ilde bazı yerleşim yerleri, köyler ve mezralar karantina altına alındı. Pandemi döneminde vaka sayısının her zaman en yüksek olduğu iller arasında yer alan Adıyaman'da İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından farklı mahallelerde yer alan 7 ev karantina altına alındı.

Koronavirüs Yeni Vaka Sayısı Kritik Eşiği Aştı, 5 İlde Karantina Kararı Çıktı!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde Sökü köyü Beşevler Mahalllesi ise 14 günlük karantina altına alındı, giriş çıkışlar kapatıldı ve sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. Bartın'ın Ulus ilçesinde ise kongreye katılan bir kişinin testinin pozitif çıkması üzere temaslı olduğu belirlenen 40 kişi karantina altına alındı.

Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Dedeşen köyü ile Tunceli’nin Hozat ilçesine bağlı Yenidoğdu köyü ve Sorpiyen mezrası 10 günlük karantina altına alındı. Karantina altına alınan yerleşim yerlerine giriş çıkışlar Jandarma ekipleri tarafından kapatılırken sokağa çıkma yasağı uygulaması başladı.