Kurban kesim bedeli ne kadar 2022? Yurtiçi yurtdışı kurban fiyatı ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2022 kurban kesim bedeline ilişkin açıklama geldi. Başkan Erbaş, yurt içi ve yurt dışı kurban kesim bedellerini duyurdu.
Kurban kesim bedeli ne kadar 2022? Yurtiçi yurtdışı kurban fiyatı ne kadar?

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala vatandaşlar kurbanlık arayışına girdi. Kurban ve kurban kesim fiyatlarıyla ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, Diyanet'ten yeni bir açıklama geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini açıkladı.

Kurban kesim bedeli yurtiçi yurtdışı ne kadar, kaç TL 2022?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaklaşmakta olan Kurban bayramı öncesinde kurban ibadetini yerine getirmek isteyen yurtiçi ve yurtdışındaki vatandaşlara seslendi.

Diyanet Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 2 bin 250 lira, yurt dışında 1800 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Vekalet yoluyla kurban kesimi ile yapılan kurban bağışları, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak bayramda evlerine kırmızı et girmesi sağlanıyor.

2021 yılında vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurt içinde 1.125 lira, yurt dışında ise 925 lira olarak belirlenmişti.

Kurban fiyatları ne kadar 2022?

Kurban Bayramı bu yıl 9-12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak. Bayrama kısa bir süre kala vatandaşlar kurbanlık arayışına girerken, bazıları şimdiden alarak bayramı beklemeye başladı.

2022 kurban fiyatlarına ilişkin ilk açıklama Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan'dan geldi. kurbanlık fiyatlarında enflasyon ve maliyetler sebebiyle bir takım artışlar olduğunu söyleyen Doğan, büyükbaş canlı hayvanın kilo fiyatının 35 TL'den satılırken bu yıl 60 TL'ye satıldığını ifade ederek, bu yıl küçükbaş kurbanlık fiyatının 2 bin 500 - 4 bin TL arasında olduğunu, büyükbaş hayvanların ise 20 - 25 bin TL aralığında satıldığını aktardı.