Kuvvetli Yağışlar Devam Edecek! Meteoroloji Şehir Verdi Gün Gün Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Nisan ayının ilk haftasında hava sıcaklığının nasıl olacağına ilişkin tahminlerini yayımladı. Bazı bölgelerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında olacağı ifade edilirken yağışların devam edeceği bildirildi.
Kuvvetli Yağışlar Devam Edecek! Meteoroloji Şehir Verdi Gün Gün Uyardı

Bir süredir Türkiye'nin çeşitli bölgelerini etkisi altına alan yağışlı hava dalgası Nisan ayının ilk bölümününde devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yeni hava tahmin raporunda bazı şehirler için kuvvetli yağış uyarısında bulunurken il il tüm raporlar yayımlandı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISINDA BULUNULAN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı hava tahmin raporunda genel olarak ülkenin parçalı bulutlu olacağını belirtti. Bunun yanında bazı bölgelerde yer yer hava sıcaklıklarının düşeceğini ifade eden Meteoroloji Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Adana'nın kuzeyi, Osmaniye, Hatay, Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Bayburt çevrelerinde yağış beklediğini açıkladı.

Kuvvetli Yağış Beklenen İller

İlan edilen hava tahmin raporunda yeni haftaya girilirken n Edirne ve Kırklareli ile akşam saatlerinden itibaren Tekirdağ, gece saatlerinden itibaren İstanbul, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir ve Bursa'nın kuzeyi ile Yalova çevrelerinde kuvvetli yağış olabileceği açıklandı.

Çığ Tehlikesi

Kurum raporunda ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ tehlikesi olduğunu da ilan etti. Ayrıca bu bölgelerde hava sıcaklıklarının artmasıyla kar erimeleri olacağı bu durumunda ise ulaşım başta olmak çeşitli alanlarda hayatı zorlaştırabileceği vurgulandı.

Kuvvetli Rüzgar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Nisan ayının ilk hatafası için yayımladığı hava tahmin raporunda ayrıca bazı il ve bölgeler için kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın etkili olacağı vurgulanırken bu şehirlerde yaşayan vatandaşlara doğalgaz, baca zehirlenmesi noktasında uyarıldı.

HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK MI?

Bahar aylarının gelmesiyle hava sıcaklıklarının artmasını bekleyen vatandaşlar için de genel bir açıklamada bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıklarının Trakya Bölgesinde azalacağını Doğu Bölgelerde ise bir miktar yükseleceğini ilan etti. Diğer bölgelerde çok hissedilir bir değişiklik beklenmiyor.