Kuzey Marmara Otoyolu İzmit Çıkışı Açılıyor! İşte Açılış Tarihi

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı arası kesimi için merakla beklenen açılış tarihi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından duyuruldu.
Kuzey Marmara Otoyolu İzmit Çıkışı Açılıyor! İşte Açılış Tarihi

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı arası kesimi için merakla beklenen açılış tarihi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından duyuruldu. Sevindikli Kavşağı ile TEM İzmit-1 Kavşağı ve Gebze İzmit kavşağı için beklenen ve ulaşım için büyük önem taşıyan projenin açılış tarihi!

Toplamda 400 kilometrelik dev bir uzunluğa sahip olan Kuzey Marmara Otoyolu projesi etaplar halinde yapılmaya devam ediyor.



Projede büyük önem taşıyan Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki kesimi için merakla beklenen açılış tarihi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açıklandı.



AÇILACAK OLAN OTOYOL PROJESİ İLE 595 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANACAK



Projenin inşaat alanını yerinde denetleyen ve şantiyede son gelişmeleri inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Gebze İzmit güzergahında kesintisiz ulaşım hizmeti sunulması ile beraber zamandan 270 milyon TL, akaryakıttan 317 milyon TL, emisyonun daha az salınımından 8 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 595 milyon liralık tasarruf elde edileceğini duyurdu.



Bakan İsmailoğlu yapmış olduğu açıklamasında yeni açılış ile beraber Kuzey Marmara Otoyol projesinde toplam trafiğe açılan kesimi 321,2 kilometreye ulaştıracaklarını söyledi. Bakan İsmailoğlu yapmış olduğu açıklamasında "Vatandaşımızın emniyetli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmesi bizim için en önemli kriter. Yolumuz şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diyerek porjenin 19 Eylül Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans yöntemiyle katılacağı törenle açılacağını ilan etti.



Bakan Karaismailoğlu "Gebze-İzmit Kavşağı arasının trafiğe açılmasıyla, İstanbul ile Kocaeli arasında yüksek trafik hacmine maruz kalan mevcut TEM Otoyolu ve D-100 Karayoluna hızlı, güvenli ve konforlu yeni bir ulaşım alternatifi oluşturulmuş olacak.



İstanbul yönünden Kuzey Marmara Otoyolu'nu kullanarak gelen araçlar Çayırköy mevkiinde İzmit'e ve İzmit-Kandıra Devlet Yolu'na, mevcut TEM Otoyolu'nun Kandıra ve Doğu İzmit Kavşakları arasında TEM İstanbul-Ankara Otoyolu'na bağlanabilecek" diyerek projenin ulaşımda sağlayacağı faydayı duyurdu.



Proje sayesinde İstanbul'un konumunun daha da önem kazanacağını belirten Bakan Karaismailoğlu evindikli Kavşağı ile TEM İzmit-1 Kavşağı arası yolun saat 23:59 itibari ile hizmet vermeye başlayacağını dile getirdi.



Emlak365.com